PREMIERA MONDIALA: s-a lansat un NOU PORSCHE 911! VEZI GALERIA FOTO!

P20_0189_a3_rgb

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Gata, trio-ul Porsche 911 generația 992 este complet. Constructorul tocmai a prezentat noua Targa, a treia versiune de caroserie după coupe și cabrio. Numit „extravagant” chiar de Porsche, 911-le Targa este o latură cult a supercarului din Stuttgart, primul „safety cabriolet with anti-roll bar” fiind lansat tocmai în 1965.

Noul Targa este mai lat cu 4.5 centimetri în partea din față, comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește; Targa 4 are roți uriașe de 19 pe față și 20 pe spate, asta din standard; modelul Targa 4S este echipat cu roți de 20 pe față și 21 pe spate. Sistemele de aerodinamică activă – eleronul spate disimulat în caroserie și flaps-urile de răcire sunt preluate de la Coupe și Cabriolet; la fel, interiorul este practic identic cu cel al celorlaltor versiuni de caroserie.

Ceea ce este special la 992 Targa este designer, sistemul care dă numele modelului; acesta a fost îmbunătățit față de cel de la fostul 911 dar în continuare este format dintr-o lunetă uriasă, curbată, spectaculoasă, din sticlă și un soft-top care acoperă locurile șoferului și al pasagerului; atenție, soft-top-ul este practic un element textil care acoperă două elemente din magneziu – ele oferă rigiditate, izolare termică și acustică; „luneta” este din sticlă dar una laminată și ușoară… cât de ușoară se poate la acele dimensiuni; desigur, luneta este încălzită.

Datorită unor motoare electrice mai puternice, noua decapotare/ capotare se realizează automat în 19 secunde. Puteți vedea în video-ul de pe pagina noastră de facebook „dansul” sistemului de pe noua Targa deși el este similar celui de la generația precedentă; un deflector de vând se poate opera manual pentru a se reduce volumul de aer care inundă habitaclul dar el va funcționa cel mai eficient doar între 50 și 145 km/h; foarte important, pentru că luneta se deplasează foarte mult spre spate în timpul decapotării, în timpul operațiunii (sau a capotării), dacă senzorii de parcare detectează un obiect la 50 de cm în spatele mașinii, sistemul o oprește; camera video de marșarier se activează automat și un mesaj este afișat în bord; apoi mută și tu puțin mașina pentru o decapotare corectă… sau capotare, poftim.

911 Targa 2020 este disponible în două versiuni, bazate pe Carrera. Targa 4 are 385 CP și Targa 4S are 450 CP; Porsche anunță că experiența auditivă este specială pentru că sistemul de evacuare include flaps-uri; mai mult, un sistem de evacuare sport este disponibil opțional; Targa 4 are două evacuări finale, singulare iar 4S are patru, câte două pe fiecare parte; evacuarea sport poate fi recunoscută după evacuările finale ovale;

Mai trebuie să vă anunț că pe lângă transmisia standard automată cu dublu-ambreiaj și opt rapoarte se poate comanda fără cost suplimentar o cutie manuală cu șapte rapoarte ce vine standard împreună cu altfel-opționalul pachet Sport Chrono. Ea poate fi comandată doar pe 4S.

Sistemul de tracțiune integrală Porsche pentru mașinile sale sport este standard pentru Targa împreună cu PASM – Porsche Active Suspension Management cu amortizoare controlate electronic; pentru Targa 4S este oferit opțional un autoblocant spate PTV Plus iar pentru Targa 4 este disponibil opțional; modelele Targa 4 și 4S sunt echipate cu anvelope mixte din fabrică și modul Porsche Wet este și el standard; sistemul de frânare are discuri perforate pe ambele punți cu discuri de 330 mm iar 4S are discuri de 350 mm; frânele cu discuri ceramice sunt disponibile opțional; pentru 4S se poate comanda direcția integrală la fel si PDCC cu bare stabilizatoare active, atenție – sistemul este disponibil doar dacă pe mașină se comandă și direcția pe puntea spate.

La fel ca la celelalte modele 911, funcția Smartlift poate ridica puntea față cu până la maxim patru centimetri pentru a urca bordura mai ușor. Am zis bordura? Am vrut să zic rampa de la parcare, scuze. Imediat ce se activează funcția, există și opțiunea de a salva coordonatele GPS ale locului în care a fost folosită și când mașina revine în acel loc, botul se va ridica automat, singur.

La final, ne uităm puțin la performanțe:

Targa 4 PDK: 0-100 km/h – 4.4 secunde, 4.2 cu Sport Plus; 0-160 km/h – 10 secunde, 9.7 cu Sport Plus, 0-200 km/h 15.6 secunde, 15.3 cu Sport Plus; viteză maximă 289 km/h.

Targa 4S MT: 0-100 km/h – 4.4 secunde, 0-160 km/h – 9.2 secunde, 0-200 km/h 14.2 secunde; viteză maximă 304 km/h.

Targa 4S PDK: 0-100 km/h – 3.8 secunde, 3.6 cu Sport Plus; 0-160 km/h – 8.7 secunde, 8.4 cu Sport Plus, 0-200 km/h 13.4 secunde, 13.1 cu Sport Plus; viteză maximă 304 km/h.