Oficial: Rolls-Royce Ghost 2020

P90398176_highRes_the-new-rolls-royce-

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Rolls-Royce a prezentat noua generație a limuzinei sale entry-level, Ghost. Este un model complet nou, ca urmare a faptului că utilizează noua platformă Architecture of Luxury – lansată pe Phantom, noua generație.
Lungimea noului Ghost este de 5.546 mm, cu 89 mm mai mare comparativ cu predecesorul său. De asemenea, lățimea a crescut cu 30 mm, la 1.978 mm.
Exteriorul este o evoluție a designului deja cunoscut doar că acum, ca tehnologie, Ghost are „super-faruri” laser, o grilă iluminată – merci, BMW X6! și aceleași forme suave, extrem de elegante cu geamuri față spate cu aceeași dimensiune și jante cu centru fix… pentru ca sigla să rămână mereu dreaptă, indiferent că mașina staționează sau rulează. Foarte important, de acum, portierele se deschid electric, în condițiile în care vechiul Ghost permite doar închiderea electrică a acestora.
La interior, consola centrală integrează cea mai nouă versiune a sistemului de infotainment BMW adoptată pentru Rolls-Royce, iar instrumentarul de bord este digital. Planșa de bord, în dreptul pasagerului este iluminată cu 850 de „stele”, pentru care inginerii au utilizat 152 de LED-uri și peste 90.000 de puncte gravate cu ajutorul laserului… un nou Starlight Headliner funcționează și ca difuzor de înalte deoarece integrează tehnica folosită la acest tip de speaker…

Ghost este echipat cu un motor V12 de 6.8 litri care generează 571 de cai putere și un cuplu maxim de 850 Nm. 0-100 în 4.8 secunde. Sistemele de tracțiune integrală, direcție integrală și suspensia pneumatică sunt standard. Sistemul Rolls-Royce Planar modifică comportamentul suspensiilor și utilizează datele primite prin GPS pentru a preselecta treapta de viteza potrivită, conform drumului din fața mașinii. Rolls-Royce anunță că a modificat atât admisia motorului cât și conductele de aer condiționat pentru că acestea erau prea… zgomotoase! Toate materialele fonoizolante montate pe Ghost cântăresc în total 100 kg.

Se pare că Ghost este acum mai silențioasă limuzină din Lume… La nivelul său de preț, desigur și anume aproximativ 300.000 de euro.