Oficial: VW Nivus

2021-VW-Nivus-Brazilian-spec-18

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este cel mai nou SUV Volkswagen. A fost prezentat în Brazilia însă va sosi și în România anul viitor cu o altă denumire. Poziționat alături de T-Cross, Nivus este practic un SUV de clasă mică coupe, cum este de exemplu X4 pentru X6 în cu totul alte segmente.

Nivus are o lungime de 4.266 mm (+67 mm comparativ cu T-Cross) și un ampatament de 2.566 mm, cu 15 mm mai mic decât T-Cross… în schimb, capacitatea portbagajului ajunge în standard la 415 litri, comparativ cu cei 373 litri oferiți de T-Cross. Nivus este construit pe platforma MQB A0 a Grupului.

La interior, principala noutate este sistemul multimedia Volkswagen Play. Acesta utilizează un ecran cu diagonală de 10.1 inch și este compatibil cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay. Sistemul are o memorie internă de 10 GB care poate fi folosită pentru instalarea pe unitate a diverse aplicații dintr-un app store. Nu se știe dacă acest sistem va fi disponibil și pe modelele europene.

În țara unde a fost prezentat, Nivus este disponibil cu motorul de un litru TSI cu 116 CP sau 128 CP – dacă se folosește ethanol. Tracțiunea este exclusiv față, cutia exclusiv automată cu șase rapoarte.

Aveți aici și video premierei din Brazilia: