Oficial: Waymo Driver gen 5

Waymo-5th-Gen-Tech-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Waymo a prezentat a cincea generație a sistemului său de hardware și software pentru dezvoltarea mașinii autonome Google. Compania deținută de gigantul american declară ca această a cincea reiterație a sistemelor sale este complet nouă și a fost dezvoltată în urma a peste 20 de milioane de mile conduse fără șofer pe drumuri publice și a peste 10 miliarde de mile „simulate”.

Noile sisteme montate acum pe Jaguar i-Pace folosesc noi senzori lidar care creează o imagine virtuală 3D a mașinii și a împrejurimilor. Performanța actuală la care s-a ajuns este incredibilă: sistemul poate citi dimensiuni exacte ale obiectelor din jurul mașinii până la o distanță de peste 300 de metri în jurul Jaguarului! Waymo a ales i-Pace deoarece a putut să monteze aproape toate sistemele în „frunk”, portbagajul din față, lăsând liber portbagajul clasic din spate pentru bagaje. Bagajele roboților, nu?!

Sistemele lidar noi sunt completate de camere video ce oferă o rezoluție și detalii mult mai clare ca până acum și asta indiferent de condițiile meteo; se pare că noua combinație de software și hardware poate să identifice semne de circulație și pietoni aflați până la 500 de metri în fața mașinii!

De fapt, se pare că acum cu această a cincea generație a suitei sale de sisteme, Waymo a creat primul sistem de imagistică radar auto ce oferă cea mai bună rezoluție pe cea mai mare rază în jurul mașinii.