Performante, eeee: Lamborghini Huracan

2018-lamborghini-huracan-performante-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dragii mei, aceasta este, în mod oficial, cea mai rapidă mașină de stradă, de serie pe Nurburgring. Înainte de a o prezenta în seara zilei de luni în toată splendoarea ei, cei de la Lamborghini au arătat tura record pe YouTUBE. Tot felul de dubioși, mai mult sau mai puțin experți de „Ring” au început să caute scuze pentru restul mașinilor… că, vezi tu, nu ai cum să fii atât de rapid, că mașina nu este cea mai rapidă de fapt. Eu nu sunt atât de expert precum un blogger astfel că aștept mai multe explicații de la Lambo și până atunci vă prezint ce se știe despre: Huracan Performante. SI, PERFORMANTE!

Este echipat cu același motor pe care l-am condus și noi pe mașina din Dubai și anume V10-le aspirat de 5.2 litri. Doar că, acum are 640 CP și 600 Nm. Asta înseamnă 0-100 în 2.9 secunde și 0-200 în 8.9 secunde. Viteza maximă rămâne la 325 km/h.

Performante este echipat cu altă suspensie, mai sportivă, o direcție modificată, la fel și sistemul 4×4 resetat pentru a oferi mai multă dinamică. Evacuarea este nouă, la fel și admisia. Sistemul de frânare este nou și ajută mașina să frâneze de la 100 km/h la zero în doar… 31 de metri. Cura de slăbire la care a fost supusă mașina a scăzut masa proprie a lui Huracan cu 40 de kg. În mare parte, accesoriile noi de caroserie care ajută și aerodinamica, produse din material compozit pe bază de carbon cu o compoziție nouă au ajutat decisiv la scăderea greutății. Noul material folosit pentru elementele de caroserie este o invenție Lamborghini, patentată de curând. Aș vrea să vă atrag atenția asupra eleronului uriaș din spate – Lamborghini spune că la frânarea maximă el ajută la o creștere cu 750 de procente a apăsării aerodinamice. La fel de mult se pare că este ajutat și modul în care mașina asta virează foarte dinamic la vitezele foarte ridicate…

Șoferul va putea selecta modurile de rulare ale lui Huracan Performante dintr-un sistem „ANIMA” (suflet) recalibrat și el. Instrumentarul de bord digital este nou și afișează în trei moduri informațiile: Strada, Sport sau Corsa. Veți observa și o culoare ciudată pentru inserțiile din interior la fel și pentru padelele de schimbare a treptelor – ele sunt finisate într-un material compozit de-asemenea nou.

Preț pentru Europa, când mașina va fi disponibilă în vară: 195.040 euro. Fără taxele aferente fiecărei țări. Până la mai multe informații, nu uitați, tocmai vedeți mașina care a reușit o tură de Nurburgring în… 06:52.01. Asta e cu cinci secunde mai bine decât 918 Spyder… și cu șapte decât Aventador SV. Ohh.