Peugeot aduce un super 508 la Geneva

cb284578-peugeot-508-sport-engineered-concept-53

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Salonul Auto de la Geneva, Peugeot va aduce frumusețea asta de 508, numit 508 Sport Engineered Concept și creat pe baza versiuni hibride.

Ansamblul hibrid de la bordul acestei mașini este format din motorizarea 1.6 PureTech de 200 cai putere, un motor electric de 110 cai putere pe puntea față și încă un motor electric de 200 cai putere pe puntea spate. Rezultatul? 0-100 km/h în 4.3 secunde, 250 km/h viteză maximă și o autonomie exclusiv electrică de 50 km/h mulțumită acumulatorului de 11.8 kWh.

Nu știu dacă se observă cu ochiul liber, dar inginerii francezi au coborât suspensia și au lățit ecartamentul față cu 24 mm și cel spate cu 12 mm. Ei susțin că sistemul de direcție este mai precis, iar mașina este încălțată cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Vopseaua folosită pentru 508 Sport Engineered Concept se numește Selenium Grey.

Kit-ul aerodinamic are elemente printate 3D proiectate să direcționeze aerul către radiator sau difuzor, precum și să reducă rezistența la înaintare.

Interiorul este plin de Alcantara, de la scaunele Comfort Fit, la volan, la plafon, montanții A sau fețele de uși. Alte detalii interesante sunt fibra de carbon pe volan și liniile Peugeot Sport Engineered de la baza acestuia.

Nu se știe dacă Peugeot va introduce în producția de serie 508 Sport Engineered Concept, dar ar fi păcat să nu..