Polestar se desprinde de Volvo prin conceptul Precept

polestar-precept-concept-unveiled-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată și primul Polestar ce nu arată precum un Volvo modificat, conceptul electric Precept.

Coupe-ul cu patru uși ne arată direcția în care compania va merge de acum încolo, diferențiiundu-se de celălalt brand suedez deținut de cei de la Geely.

Grila nu mai este una tradițională, ci a fost numită Polestar SmartZone, încastrând o sumedenie de senzori pentru sistemele de asistență ale șoferului, iar ciocanul lui Thor a fost împărțit în două elemente simetrice pentru un plus de modernism. Mi-e groază de costurile ulterioare în cazul unui impact frontal ușor. Ampatamentul de 3.1 metri are două roluri, pricipalul fiind pentru a acomoda acumulatorul de înaltă capacitate, dar și pentru a oferi spațiu interior pentru pasageri. Alte elemente de design ce merită menționate sunt oglinzile laterale înlocuite de camere de luat vederi, banda LED ce are rol de stopuri și plafonul construit integral din sticlă securizată.

Interiorul are soluții inteligente, similar celui lui DS Aero Sport Lounge. Spătarele scaunelor și fețele de uși sunt cofecționate din copozite pe bază de in, tapițeria textilă este tricotată 3D din sticle PET reciclate, suportul lateral și tetierele sunt fabricate din vinil de plută reciclat, iar mocheta este construită din plase de pescuit reciclate.

Tabloul de bord digital cu ecran de 12.5″ și sistemul de infotainment orientat vertical cu diagonala de 15″ au ultima versiune a HMI (Human Machine Interface) ce este bazată pe Android, iar bordul este plin de senzori ce îți urmăresc mișcarea ochilor și senzori de proximitate ce te ajută să accesezi mai ușor comenzile sistemului de infotainment.