Portbagaj încăpător și suta în 4.7 secunde, noul Mercedes-AMG A 35 Sedan

7aaded10-2020-mercedes-amg-35-sedan-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-AMG a intrat pe piața berlinelor compacte sportive cu noul A 35 Sedan. Concurentul lui Audi S3 Sedan va ajunge în showroomuri în decursul acestui an.

Ca și A45-ul pe care îl cunoaștem cu toții, A35 are sub capotă o unitate turbo de doi litri. Aceasta pune la bătaie 306 cai putere și 400 Nm, cu 6 cai putere în plus și același cuplu precum rivalul din Ingolstadt. Singura transmisie disponibilă este cea automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, iar puterea este transmisă celor patru roți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4MATIC.

Șasiul a fost și el rigidizat pentru a suporta atâta putere și pentru a oferi o manevrabilitate sporită. Suspensia AMG Ride Control dispune de componente din aluminiu ultraușor, direcția este mult mai directă decât la modelul standard, iar clienții vor putea opta pentru o suspensie adaptivă (Adaptive Damping System) cu trei moduri de funcționare.

A 35 poate atinge 100 km/h în doar 4.7 secunde, iar pe Autobahn se plafonează la 250 km/h. Din acest motiv inginerii AMG au montat un sistem de frânare cu discuri de 350 mm și patru pistonașe pe față. Pe spate, discurile sunt de 330 mm, iar etrierii dispun doar de un pistonaș.

Evacuarea a primit și ea tratamentul AMG pentru un sunet cât de cât armonios din partea motorului supraalimentat, iar sistemul AMG Dynamic Select a primit un mod de rulare Slippery.

Pentru a nu confunda A35 cu un model AMG line, trebuie observate grila specifică, dar și splitterul agresiv. Probabil că și eleronul o dă îl dă de gol, dacă nu partea dorsală cu evacuări rotunde și difuzor. Jantele standard dispun de dimensiunea de 18″. Dar cred că mai bine i-ar sta cu cele superbe de pe AMG GT 43.

Interiorul a fost și el personalizat cu un volan superb, teșit, microfibră și cusături roșii contrastante. Sistemul de infotainment cu două ecrane de 10.25″ va primi câteva picanterii din partea programatorilor AMG pentru o experiență cât mai specială.