Primele informații: Triton Model H

Triton-Model-H-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă nu știați, aflați acum! În New Jersey există o companie numită Triton Solar. O companie care nu a construit nicio mașină în existența sa și totuși tocmai a anunțat primul model al companiei. Se va vinde sub brandul Triton și se numește Model H. Bine că nu se numește Model X, ce să zic.

Triton Model H a fost dezvoltat în ultimele 18 luni și este un SUV supersize de superlux. Adică un Escalade ESV al SUV-urilor de peste Ocean. Sau din Lume, dacă Triton Solar se va extinde global. Nu râdeți, așa am râs și de Musk și acum are fabrici în America, China și Europa (aproape).

Triton Model H are patru motoare electrice și un pachet impresionante de baterii care însumează 200 kWh. Model H va avea 1.500 CP, autonomie de peste 1000 km, va putea tracta aproape șapte tone și va face 0-100 în 2.9 secunde. Impresionant pentru o mașină care face Cybertruck să pară mic: 5.7 metri lungime, peste 2 metri lățime și 1.9 metri înălțime.

Momentan nu știm nimic despre interior, avem doar două schițe pe care le puteți accesa în galeria foto a articolului; deși mașina nu există în realitate deja se încasează precomenzi cu un avans de 5.000 USD; cei care își doresc prima ediție mega-super-specială numită „Founder’s Edition” trebuie să dea avans… 140.000 coco. Așa se zice la dolari americani cheltuiți pe chestii ipotetice, coco. Coco pe Tesla Cybertruck, coco pe Triton Model H. Plouă cu coco.