Primul Aston Martin Electric a fost prezentat la Monte Carlo, noul Rapide E

dcba6cb9-aston-martin-rapide-e-dynamic-debut-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În 2003 Aston Martin a prezentat modelul DB9, șapte ani mai târziu a apărut versiunea sa cu patru uși, Rapide. Trecut-au anii, iar în 2013 am putut vedea faceliftul acelui model, Rapide S.

Ei bine, a venit 2019 și acum vedem versiunea electrică a lui Rapide S, noul Rapide E. După o scurtă prezență la Salonul Auto de la Shanghai în luna aprilie, producătorul britanic s-a gândit să îl prezinte la cursa de Formula E de la Monte Carlo.

Beneficiind de tehnologia celor de la Rimac, primul Aston Martin electric dispune de două motoare electrice poziționate pe puntea spate ce produc împreună 612 CP și 950 Nm. Acumulatorul de 65 kWh (ceea ce nu e mult în ziua de azi) cu peste 5.600 celule litiu-ion îi asigură o autonomie de peste 320 km. Acesta este încastrat într-o carcasă din fibră de carbon și Kevlar acolo unde V12-le ar fi mârâit sub capota unui Rapide S. În teste, Rapide E a reușit un sprint de la 0 la 100 km/h în mai puțin de patru secunde, iar viteza maximă a fost limitată la 250 km/h.

Doar 155 unități Aston Martin Rapide E vor fi fabricate în centrul de producție de la St Athan începând cu sfârșitul anului 2019, iar cel puțin un exemplar va fi vedeta viitorului film cu James Bond, alături de Daniel Craig.