PREMIERA: TEST NOUL DUSTER, cum se conduce si de ce a trecut Dacia la ALT NIVEL!

All-new Duster__Ext©JBLemal__061

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În industria auto, ca regulă generală, o mașină se vinde foarte bine imediat după lansare, după care vânzările scad și apoi se plafonează cumva spre finalul ciclului de viață. Eh, la Duster a fost cam pe invers. Cea mai bună lună de vânzări a fost cea de dinainte să fie schimbat. Mai mult decât atât, aparent prin România au fost chiar dealeri care au cerut ca generația veche să fie vândută în paralel cu cea nouă, pentru că „există cerere”. Mă rog, dincolo de ideile crețe ale unora, important e că Duster s-a vândut până acum în 1.1 milioane de exemplare sub brandul Dacia, plus încâ vreo 900.000 sub brandul Renault. Deci, pe scurt, planeta asta are 2 milioane de oameni care și-au cumpărat un Duster. Not bad, pentru un SUV răsărit dintr-o țară practic balcanieră.

Ok, dar ce vrei să spui cu „NOUL DUSTER”. Chiar e nou?

E nou, da. Are platforma și motoarele cunoscute, DAR în rest schimbările sunt făcute în bine în locurile esențiale. Să vă explic:

  • TOATE elementele caroseriei au fost redesenate. Cred că doar pasajele aripilor sunt acum puțin mai puțin proeminente ca la vechea generație, în rest bara față și cea spate sunt ambele mai generoase vizual, pe lateral pragurile de plastic te protejează… de crengi, spre exemplu, iar blocurile optice față / spate au primit acum semnături luminoase proprii și ușor de identificat. Da, știu, stopurile spate seamănă cu alea de pe Renegade, dar doar când sunt stinse. Dacă le aprinzi sau dacă frânezi nu mai seamănă.
  • Interiorul este nou. Materiale (mai) bune, volanul este nou, ajustabil și pe înălțime și pe adâncime, display-ul central este acum poziționat mai sus, mai în raza vizuală, comenzile pentru climatizare sunt excelente (atât la nivel de materiale cât și ca funcționalitate), iar butoanele de deasupra lor mie îmi amintesc de cele de la Audi. Ok, nu neapărat la consistența plasticului, dar la poziție / design. În plus, cineva de la Dacia a tras cu ochiul la Skoda și s-a prins că, în ce privește spațiile de depozitare, cu cât ai mai multe, cu atât e mai bine. Există locuri de pus chestii în toate ușile, în consola centrală, în torpedou, desigur, și chiar și un sertar sub scaunul din dreapta față. Not bad.

 /></p><p><img data-lazyloaded=