Red Bull-Honda RB16 este monopostul lui Max Verstappen pentru 2020

red-bull-unveils-2020-f1-car-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toată această săptămână va fi plină de lansări de monoposturi de Formula 1 pentru anul 2020. După HAAS și Ferrari, Red Bull a fost a treia echipă ce și-a prezentat pretendentul la titlu pentru acest sezon competițional.

RB16 este al doilea monopost Red Bull-Honda din istorie, iar după un 2019 de acomodare în care Max Verstappen a obținut nu mai puțin de trei victorii, echipa din Milton Keynes speră să se lupte de la egal la egal cu Mercedes-AMG încă de la startul din Australia.

Olandezul Max Verstappen #33 este la al cincilea sezon cu echipa austriacului Dietrich Mateschitz, însă contractul său a fost extins până la finalul lui 2023. Acesta va fi secondat de thailandezul Alexander Albon #23, un tânăr pilot ce nici nu spera să fie în Formula 1 în 2019, dar care a ajuns să îl înlocuiască pe Pierre Gasly la Red Bull după jumătate de sezon la Toro Rosso, ca urmare a performanțelor slabe ale francezului comparativ cu Verstappen.

Designul monopostului este unul conservator, regulamentul pentru 2020 fiind destul de stabil și similar celui din 2019. Odată cu dezvăluirea lui RB16, piloții și-au prezentat și noile designuri pentru căștile de protecție.

Monopostul RB16 va fi pilotat de Max Verstappen în shakedown-ul din data de 16 februarie la Silverstone, iar Alex Albon va fi cel care va prelua sarcina în prima zi de teste, trei zile mai târziu pe Circuit de Barcelona-Catalunya.