Renault detaliază cel mai rapid model cu tracțiune față din lume

fd4198c3-renault-megane-rs-trophyr-31

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a doborât recordul pe Nurburgring pentru modelele de stradă cu tracțiune față, dar nu ne-a dat prea multe informații despre mașina care a reușit această performanță, Megane R.S. Trophy-R. Până acum.

Cel mai rapid hot-hatch este cu 130 kg mai ușor decât modelul stock datorită geamului mai subțire pe geamurile spate, lipsei scaunelor spate cu totul, a capotei din fibră de carbon, a evacuării titan și a eliminării ștergătorului de lunetă.

Masa scăzută nu este singurul motiv pentru care Megane R.S. Trophy-R este atât de agil, mai trebuie să punem la socoteală și amortizoarele adaptive Ohlins, arcurile ultraușoare, o bară de torsiune mai ușoară, unghiul de cădere mai pronunțat și pachetul aerodinamic mai eficient. Un set de jante din fibră de carbon se vor găsi pe lista de opționale, dar nu aș vrea să fiu proprietarul care zgârie așa ceva. Dacă modelele R.S., R.S. Cup și R.S. Trophy dispun de un sistem de direcție integrală, inginerii Renault Sport au renunțat la acesta pentru un feedback constant în timpul conducerii.

Propulsorul de 1.8 litri produce 300 cai putere și 400 Nm, cifre identice cu Trophy. Singura transmisie disponibilă în acest caz este o manuală cu șase trepte ce îi permite să atingă 100 km/h în 5.4 secunde și să se plafoneze abia la 262 km/h.

Doar 500 exemplare Renault Megane R.S. Trophy-R vor fi fabricate, la un preț în Franța de 55.000 Euro.