Renault-Nissan devansează Grupul Volkswagen în primele șase luni ale lui 2017

New-2017-Nissan-Terrano-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Alianța Renault-Nissan poate deveni cel mai mare producător auto la finalul anului după ce a devansat Grupul Volkswagen în prima jumătate a lui 2017.

Alianța franco-japoneză a reușit să vândă în primele șase luni un total de 5.268 milioane autovehicule, cu 112.000 mai multe ca și concernul german.

Mai mult, cu 480.000 mașini electrice vândute, ARN este cel mai mare producător de vehicule electrice în H1 2017.

Anul trecut grupul VAG a vândut 10.3 milioane autovehicule și a devenit cel mai mare producător auto, iar în prima jumătate a lui 2017 a înregistrat o creștere de 0.8%. Cu toate astea, Alianța Renault-Nissan ce deține brandurile Renault, Nissan, Dacia, Infiniti, Alpine, Lada, Datsun, Mitsubishi și Venucia a reușit să aibă un început de an fabulos și să devină cel mai mare producător auto din lume, deocamdată.

Dacă situația va fi asemănătoare și la sfârșit de an, rămâne de văzut. Modele precum noul Polo, Arteon și Atlas sunt la început de carieră și vor vinde foarte bine.

În Europa se vede doar o parte din această mișcare. Cu ajutorul analiștilor de la JATO și al lor raport european, am putut observa că Alianța Renault-Nissan a obținut o creștere a cotei de piață cu 0.17% (14.85%) în Europa, pe când VAG a înregistrat o scădere de 0.38% (23.35%).

Volkswagen Golf, cel mai vândut model din Europa, a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 11.6% comparativ cu H1 2016, iar Passat are un declin de 14.7% în aceeași perioadă. În schimb, Tiguan se vinde cu 75% mai bine ca anul trecut. Este mai mult vorba despre o migrație a clientelei decât despre o pantă descendentă.

Diferența se vede la capitolul mărci. Toate brandurile Alianței Renault-Nissan au obținut creșteri ale vânzărilor în Europa, inclusiv Infiniti. Prin comparație, în cadrului Grupului Volkswagen, vânzările VW au stagnat, iar cele Audi și Lamborghini au fost în scădere.

Bătălia pentru titlul de cel mai mare producător auto continuă. Dacă vine și Toyota (care a avut cea mai mare creștere de cotă de piață în Europa) cu ceva interesant până la finalul anului, podiumul poate arăta complet diferit la 1 ianuarie 2018.