Rolls-Royce Cullinan Black Badge, diamantul negru cu 600 cai putere

2020-rolls-royce-cullinan-black-badge-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Al patrulea model Rolls-Royce ce primește tratamentul Black Badge nu este Phantom, ci SUV-ul Cullinan.

Să începem cu partea tehnică, unitatea BMW N74B68, adică V12-le biturbo de 6.75 litri dezvoltă acum cu 29 CP și 50 Nm mai mult decât pe modelul standard, pentru un total de 600 CP și 900 Nm. Din cauza masei la gol sporite cu 93 kg (2.753 kg în total), timpul de sprint de la 0 la 100 km/h a rămas la 5.2 secunde, ceea ce nu este rău deloc. Viteza maximă este limitată la 250 km/h ca până acum. Și dacă interesează pe cineva cât consumă singurul SUV V12 de pe piață la ora actuală (Bentayga e W12) 16.3-16.6 L/100km sunt cifrele pe care ni le oferă Rolls.

Suspensia a fost întârită, sistemul de frânare a fost mărit și vopsit în roșu, iar tehnologia ‘Intuitive Throttle’ îmbunătățește răspunsul transmisiei automate cu opt trepte de la ZF. Mai mult, pe schimbătorul de viteze există acum un buton LOW ce activează flapsurile evacuării pentru un sunet mai mai bogat, numit „basso profundo”.

Aproape toate detaliile exterioare au fost vopsite în negru, de la grilă, la evacuare, la emblema Spirit of Ecstasy, dar probabil cele mai spectaculoase sunt jantele de 22″ forjate. Seamănă cu benzile de magnetofon cu care mă jucam eu la 5-6 ani.

Tot la exterior mai găsim și două dungi galbele vopsite manual, destul de subtile, dar interiorul este locul unde galbenul creează un contrast puternic cu tapițeria din cea mai fină piele neagră. Plafonul ce imită diferite constelații și-a făcut apariția și pe noul Cullinan. Acesta este compus din 1.344 cabluri de fibră optică și poate fi configurat după cum dorește clientul. Mai mult, există și o funcție de stea căzătoare.

Nu știm încă prețurile noului Rolls-Royce Cullinan Black Badge, dar așteptați-vă să coste mai mult decât un model obișnuit.