Șase concepte Jeep pentru un eveniment deosebit

f2566d39-jeep-flatbill-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În fiecare an, Jeep organizează Moab Easter Safari, acolo unde aduce mai multe concepte spectaculoase pe care ni le dorim cu toții. Anul acesta, tema a fost pick-up-ul Gladiator, iar majoritatea conceptelor au fost construite pe baza celui mai nou model Jeep.

Toate conceptele bazate pe Gladiator au fost echipate cu motorizarea 3.6 V6 și admisie Jeep Performance Parts.

Jeep J6

Gladiator nu se vinde ca model single cab, însă J6 Concept ne oferă o imagine clară a cum ar fi arătat un astfel de model. Estetic, acest model îmbină liniile Jeep-urilor anilor ’70 cu piesele Jeep Performance Parts de la Mopar.

J6 nu este un Gladiator, ci un Wrangler Rubicon cu o benă cu 305 mm mai lungă decât cea a unui Gladiator. Ampatamentul este de Wrangler JL (2.916 mm), iar lungimea este de 5.105 mm.

Pentru exterior s-a ales nuanța Metallic Brilliant Blue, cu referire la Jeep Honcho din 1978, jantele sunt de 17″ și sunt vopsite în Brass Monkey, iar kitul Jeep Performance Parts ce ridică mașina cu încă doi inch face ca J6 Concept să poată găzdui anvelope de 37″. Mașina este echipată și cu roll bar, lumini cu LED, piele Katzkin la interior, cusături contrastante, pedalier deschis la culoare și preșuri pentru orice tip de vreme.

Jeep Wayout

Acesta este un Gladiator ce vine cu un cort, benă cu scară integrată și două rezervoare auxiliare. În cortul amplasat pe plafon pot dormi confortabil doi adulți, iar în jurul mașinii se află lumini LED la 270 grade pentru o experiență de camping foarte bună.

Mașina este vopsită în Gator Green, o culoare disponibilă și pe modelul de serie, același lift kit de 2″ Jeep Performance Parts de pe J6, jante de 17″, anvelope de nămol de 37″ și un troliu Jeep Performance Parts cu o putere de tractare de 5.5 tone.

JT Scrambler

Acesta a fost la bază un Gladiator Rubicon și este accesorizat cu piese Mopar Performance Parts. JT Scrambler se inspiră de la CJ Scrambler și aduce în plus lumini cu LED, roll bar, protecție interioară a benei, jante de 17″, anvelope de 37″ și un lift kit de la Jeep Performance Parts.

JT Scrambler are scaune îmbrăcate în piele Katzkin Amaretto Brown. Aceeași culoare o găsim și pe bord, iar cotierele sunt vopsite în portocaliu.

Jeep Flatbill

Acest Gladiator este mașina perfectă pentru transportul jucăriilor, precum motocicletele. Flatbill are o capotă ventilată din carbon, aripi evazate, bară față mai scurtă și caroserie custom. Ușa benei a fost înlăturată pentru a putea permite ancorarea a două motocliclete folosind cele două rampe adăugate.

Flatbill dispune de punți Dynatrac Pro-Rock 60, un lift kit de 4″ Off-Road Evolution, amortizoare spate de mari dimensiuni, precum și jante de 20″ cu anvelope de 40″. Interiorul a fost și el personalizat.

Jeep Gladiator Gravity

Acesta este conceptul cel mai apropiat de un model de serie, folosind piese Mopar Performance Parts pe care le poate cumpăra oricine. Tema conceptului este cățărarea pe bolovani, o altă nișă a off-roadului.

Bena a fost modificată cu un spațiu de depozitare glisant Mopar/Decked, iar culoarea se numește Punk’N Metallic Orange. Ușile acestui Gladiator modificat sunt construite din tuburi metalice de 2″ grosime, un acoperiș textil te apără de ploaie, iar parbrizul este securizat atunci când este coborât cu ajutorul unor mini curele.

Mașina dispune de un lift kit de 2″, jante de 17″, jante de 35″, precum și tapițerie din piele Katzkin cu sigla Jeep brodată cu cusături Tungsten.

Jeep M-715 Five-Quarter

Acest Jeep este un restomod, un M-175 din 1968 răsfățat cu piese moderne. Mașina se numește Five-Quarter deoarece pe vremuri pick-up-urile cântăreau 1 tonă și un sfert, sau cinci sferturi de tonă. Interesant, nu-i așa? Bazat pe Gladiator SJ, M-175 Five-Quarter dispune de îmbunătățiri la motor, șasiu și benă. Partea frontală este construită 100% din fibră de carbon, iar bena este din aluminiu. Plafonul a fost coborât cu 3.5″, bara față este împrumutată de la Jeep Gladiator Rubicon, ce-i drept acestea sunt modificate, iar mașina dispune de lumini HID, lumini auxiliare cu LED și lumini de zi cu LED.

Cu toate că nu se vede, cadrul a fost ranforsat, iar acum există o suspensie modernă heavy-duty. O punte față Dynatrac Pro-rock 60 a fost montată cu 2″ mai în față decât cea originală, iar cea spate este una Dynatrac Pro-rock 80. Jantele au dimensiunea de 20″, iar anvelopele o au dublă.

Precum modelele din trcut, scaunele lui M-715 Five-Quarter nu au tetiere, iar bordul este din aluminiu forjat. Acesta este conceptul meu preferat, deoarece motorul este Hellcrate, V8-ul supraalimentat cu compresor mecanic de 6.2 litri de pe modelele Hellcat ce produce 717 cai putere. HEMI.