SEAT Tarraco și VW T-Cross primesc aceeași opțiune de motorizare

2020-vw-t-cross-range-topper

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Două comunicate de presă diferite, de la doi producători diferiți, dar înrudiți, au menționat același lucru.

Atât SEAT Tarraco, cât și Volkswagen T-Cross au primit aceeași opțiune de motorizare: 1.5 TSI DSG cu tracțiune față. În timp ce pentru T-Cross aceasta este noua versiune de top, Tarraco oferă acest motor în configurația de bază, relevând unde este punctul de întâlnire al celor două clase de SUV-uri din punctul de vedere al propulsiei.

Producând 150 cai putere și 250 Nm, unitatea 1.5 TSI este mai mult decât suficientă pentru ambele mașini. Transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj îi permite SUV-ului de clasă medie un sprint de la 0 la 100 km/h în 9.5 secunde, în timp ce T-Cross îl bate cu o secundă întreagă, fiind mai ușor. Vitezele maxime de 200 km/h pentru T-Cross și 198 km/h pentru Tarraco relevă faptul că transmisiile sunt identice, diferența făcând-o aerodinamica celor două modele.

Acolo unde se observă masa mașinii mai mari este la capitolul consum. VW T-Cross consumând doar 5.2 l/100 km, în timp ce Tarraco trebuie să se mulțumească cu 7.1-8 l/100 km. Interesantă este diferența de preț (în Germania) dintre cele două produse ale concernului VAG. Doar 6.090 Euro cu TVA. Ce-i drept, T-Cross în versiune de top este posibil să fie puțin mai bine echipat decât Tarraco de bază. Ironic este că cele două echipări opozante poartă numele de Style. Chiar și așa, mențin părerea că diferența nu este colosală.

Încă un lucru ironic este că VW T-Cross, un model german, este asamblat în Spania, iar SEAT Tarraco, un model spaniol, este asamblat la Wolfsburg, în Germania. Nu uitați că Tarraco este și primul model din grupul Volkswagen care a primit sistemul de propulsie plug-in-hybrid de 245 cai putere pe care l-am văzut și pe noile VW Golf VIII sau pe noua Skoda Octavia 4.