Singer și Williams au creat mașina perfectă

SINGER-DLS02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ce este?

Avem în față probabil cel mai tare 911 din istorie, unul creat de către Singer și Williams Advanced Engineering (da, compania cu același nume ce deține 114 victorii în Campionatul Mondial de Formula 1. Având numele de cod Dynamics and Lightweighting Study (DLS), ne putem imagina cui îi este destinat acest model.

Ce are sub capotă?

Aici e minunăția, Williams a creat un boxer șase aspirat natural cu patru axe cu came și patru supape pe cilindru de patru litri. Mai mult, acesta este răcit cu aer, precum toate generațiile 911 până la 996. Acesta dezvoltă 500 cai putere și a primit multe laude chiar de la Hans Mezger, legendarul inginer Porsche.
Alte detalii?

  • Aerodinamică studiată via CFD (computational fluid dynamics) de către Williams și Norbert Singer. Deși mașina arată ca un 911 mai agresiv, totul a fost creat cu scopul de a te lipi de asfalt la viteze mari. Priviți doar difuzorul magnific sau gurile de aerisire din stopuri.
  • Folosirea materialelor precum magneziul, titanul și fibra de carbon au scăzut masa la gol până la 990 kg, sau cât o Mazda MX-5.
  • DLS vine și cu suspensie ultraușoară cu geometrie îmbunătățită, anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, jante BBS-Motorsport de 18” fabricate din aliaj de magneziu forjat, frâne ceramice Brembo, amortizoare EXE-TC și o transmisie manuală cu șase rapoarte ultraușoară fabricată din magneziu de către Hewland.
  • Cele 75 modele programate vor fi construite în campusul Williams din Marea Britanie.
  • Printre piloții de teste și dezvoltare s-au aflat Marino Franchitti, dublu câștigător al cursei de 12 ore de la Sebring și prezentatorul Top Gear, Chris Harris.

Nu știm cât va costa bijuteria aceasta pe patru roți, însă sigur va fi peste un milion euro.