Spofec face din Rolls-Royce Cullinan o limuzină sportivă

spofec-rolls-royce-cullinan-overdose-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ce te faci dacă ai apucat să îți iei Rolls-Royce Cullinan, dar vecinul tău a mai așteptat și și-a permis un Black Badge cum au testat colegii mei zilele trecute?

Simplu, trimiți mașina ta la NOVITEC, mai precis la divizia lor Spofec, ce a asezonat SUV-ul britanic cu un bodykit wide numit Overdose și o pereche te jante cât roțile de tren.

Overdose adaugă 12 cm de lățime în spate și 10 cm în față. Plusul este vizibil la aripi, acolo unde trebuie să acomodeze jantele 10Jx24″ cu 10 spițe duble de la Vossen. Ce mă amuză pe mine este că deși vorbim despre un SUV, Spofec a scăzut garda la sol cu 4 cm pentru o manevrabilitate superioară și stabilitate crescută, apoi i-au pus un lift kit pentru puntea față pentru a se putea urca pe borduri sau pentru a trece peste dâmburi. Nu trebuie uitată nici evacuarea din oțel inoxidabil, difuzorul care produce forță de apăsare doar la viteze exagerat de mari și eleronul subtil, de bun gust chiar.

Motorizarea BMW N74B68, adică un V12 biturbo de 6.75 litri, nu a fost lăsată în pace, în ciuda faptului că producea 571 cai putere și 850 Nm. Cu o resoftare plug-and-play, unitatea produce acum 685 cai putere și 1.010 Nm, putere suficientă pentru a arunca SUV-ul britanic de peste 300.000 Euro de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde.

Interiorul acestui exemplar este destul de sobru, dar pentru suma corectă, Spofec ți-l poate răsfăța cu diverse tapițerii și materiale. Lucru pe care ți-l poate face și Rolls-Royce din fabrică, ceea ce înseamnă că nu trebuie să apelezi la Spofec decât în cazul în care ți-ai achiziționat un Cullinan la mâna a doua.