SUV? No need, Audi A6 allroad quattro sfidează trendul

97d2ff30-2020-audi-a6-allroad-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi a fost printre primii producători auto care au experimentat cu ideea breakurilor înălțate și ceva capabilități off-road. Doar Volvo le-au luat-o înainte din câte îmi aduc eu aminte după o noapte nedormită. Mulți se întreabă de ce ar mai exista asemenea mașini când există mai multe SUV-uri decât haine la Zara, dar eu mă bucur că încă se mai produc, sunt bune la toate.

Acum Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain și Volvo V90 Cross Country au un rival pe măsură, faceți cunoștință cu noul Audi A6 allroad (cu a mic) quattro (cu q mic). Bazat pe A6 avant, acesta are protecții de plastic în jurul caroseriei și jante cu dimensiunile între 18 și 21″. Ia-le pe cele de 18″ dacă ai de gând să mergi în off-road.

Avantajul lui allroad față de Q7 este faptul că suspensia pneumatică este oferit în standard. Mașina are 139 mm gardă la sol în standard, însă poate fi ridicată încă 45 milimetri, cu condiția ca viteza să nu depășească 35 km/h. La peste 120 km/h, aceasta coboară automat la 124 mm, iar în off-road crește la 169 mm. Înțelegeți ideea, mașina se adaptează condițiilor. În total, există șase moduri de rulare: Dynamic, Automatic, Comfort, Efficiency, Allroad și Lift.

Nu mai are rost să spunem că mașina vine în standard cu tracțiunea integrală quattro, însă A6 allroad mai dispune și de Hill Descent Control sau Tilt Angle Assist. Pe lista de opționale se va regăsi direcția integrală ce rotește roțile spate în sensul opus al celor față cu cinci grade la viteze mai mici de 60 km/h pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, iar la viteze peste 60 km/h roțile spate virează în aceeași direcție cu cele față, însă doar cu două grade. Un diferențial sport ce distribuie cuplul între roțile spate se regăsește și el printre echipamentele contracost.

Dacă vrei să îți iei Audi A6 Allroad pe benzină în Europa, ghinion. Trei propulsoare 3.0 TDI se vor regăsi sub capota celui mai nou break înălțat din Ingolstadt, toate conectate la o transmisie automată cu opt rapoarte și hidroconvertizor de cuplu de la ZF:

Tapițeria mixtă este oferită ca echipament de bază, dar recomand pielea Valcona funcția de masaj în scaune. Sau dacă vrei ceva mai sportiv există scaune scoică îmbrăcate în piele și Alcantara.

În rest, totul este identic cu restul gamei A6, sisteme de infotainment cu două ecrane tactile, Virtual Cockpit opțional și aceeași calitate germană cu care ne-a obișnuit Audi.

Noul Audi A6 allroad quattro are un preț de pornire în Germania de 61.500 Euro cu TVA.