Te simți important? Comandă noul BMW X5 blindat

ad43230e-bmw-x5-protection-vr6-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW a intrat în domeniul mașinilor blindate cu noul X5 Protection VR6. Conform bavarezilor, această mașină poate fi utilă anumitor clienți din America de Sud, Africa sau Rusia.

Îi credem pe cuvânt, VR6 are legătură cu clasa sa de protecție. Acest X5 te poate apăra împotriva focurilor de AK-47 sau împotriva exploziilor laterale a până la 15 kg de TNT aflate la patru metri distanță. Mai mult, podeaua blindată poate rezista exploziilor grenadelor sau a până la 200g de C4.

Toată această siguranță este oferită de oțelul de înaltă rezistență folosit la plafon, cadrul lateral, portiere și în fața compartimentului de pasageri. Podeaua dispune de un scut din aluminiu, iar geamurile, parbriul și luneta sunt construite dintr-o sticlă groasă de 33 mm ranforsată cu un strat de policarbonat.

Cu toate că ar fi fost interesant să știm cât cântărește X5, tot ce știm este că este construit pe baza versiunii M50i, cea echipată cu un V8 biturbo de 4.4 litri ce produce 530 CP și 750 Nm. SUV-ul blindat atinge 100 km/h în 5.9 secunde, cu 1.6 secunde mai lent decât M50i, iar viteza maximă a fost redusă de la 250 la 210 km/h.

Majoritatea dotărilor de confort disponibile pe un X5 normal sunt disponibile și pe Protection VR6, însă aceasta mai dispune și de un interfon pentru a vorbi cu persoanele din afara mașinii, precum și de o alarmă specială în cazul unui atac.