Toyota aduce un concept funky la New York

Toyota-FT-4X-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota nu prea face mașini extraordinar de interesante, dar și când face, avem modele precum GT-86 și FJ Cruiser care debordează de personalitate. Aceeași țintă vor să o atingă și cu noul concept, FT-4X.

Prezentat la Salonul Auto de la New York, conceptul nu va ajunge pe linia de producție, dar este 100% funcțional și vrea să atragă atenția celor din generația millennials.

FT-4X folosește noua platformă TNGA deja folosită pe C-HR sau Camry și deși pare un model mare, măsoară 4.25 metri lungime, 1.82 metri lățime și 1.62 metri înălțime, dimensiuni foarte apropiate de C-HR.

Fiind un concept, Toyota putea să îi monteze orice motor și orice transmisie, dar cu toate astea inginerii s-au chinuit să îi monteze tracțiune integrală și o cutie de transfer low-range.

Modelul este făcut să placă americanilor, motiv pentru care FT-4X a fost conceput de designerii de la Calty, în California, nu de japonezi. SUV-ul are o funcție foarte interesantă, numită Multi Hatch. Pe modul Outdoor, haionul se ridică vertical, dar în modul Urban, haionul se împarte în uși mai mici verticale cu deschidere orizontală. Pentru cei cu spirit de aventură sau pentru a înregistra traficul, există un GoPro în oglinda șoferului.

Ca să nu omitem interiorul, trebuie punctăm cotiera care este de fapt un sac de dormit, coșurile de gunoi colorate pentru diferite gunoaie și un radio care poate fi demontat și folosit ca boom box. Nu știu de ce, dar interiorul îmi aduce aminte de Citroen C4 Cactus.