Vara vine mai repede la Aston Martin, noul V8 Vantage Roadster se descoperă

Aston-Martin-Vantage-Roadster-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Deși Aston Martin va dezvălui publicului noul V8 Vantage Roadster la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare, producătorul britanic nu s-a putut abține și ne-a arătat probabil cea mai frumoasă decapotabilă a anului 2020.

Mai arătoasă, în opinia mea, chiar și decât versiunea coupe, Vantage Roadster apelează la un plafon escamotabil textil ce se poate coborî în doar 6.7 secunde atunci când mașina este staționară și în 6.8 secunde dacă se circulă cu viteze de până la 50 km/h. Dacă este să ne luăm după inginerii britanci, acesta este cel mai rapid acoperiș de acest gen din lume.

Dacă vechiul Vantage Roadster era cu 80 kg mai greu decât fratele său cu plafon fix, noul V8 Vantage Roadster reușește să împingă cântarul cu doar 60 kg mai mult decât Vantage-ul coupe pe care este bazat mulțumită mecanismului de pliere și a ranforsărilor ultraușoare a caroseriei.

Motorizarea a fost păstrată și asta a fost o decizie excelentă, unitatea Mercedes-AMG M177, un V8 biturbo de patru litri, fiind excelentă. Aceasta produce 510 cai putere și 685 Nm, iar transmisia automată ZF cu opt trepte și convertizor de cuplu ajută decapotabila să atingă 100 km/h în 3.9 secunde (3.7 secunde pentru versiunea cu plafon metalic). Un lucru neștiut de mulți este că o transmisie manuală cu șapte rapoarte va fi disponibilă fără cost adițional. Viteza maximă este ceva mai slabă decât a coupe-ului, dar la 306 km/h consider că este suficientă pentru orice pasionat de viteză sub cerul liber.

V8 Vantage Roadster păstrează tot ADN-ul sportiv Aston Martin, având aceleași diferențial electronic, sistem de torque vectoring, amortizoare adaptive și sistem electronic de control al stabilității precum V8 Vantage Coupe. Șoferii pot selecta mai multe moduri de condus, printre care Sport, Sport+ și Track.

Aston Martin va cere 157.300 Euro cu TVA în Germania pentru noul V8 Vantage Roadster, cu 25.000 Euro mai mult decât cel mai apropiat rival al său, Mercedes-AMG GT Roadster și cu 23.000 Euro mai mult decât un Porsche 911 Carrera S Cabriolet.