VIDEO: Cel mai NOU SUV MERCEDES-AMG!!!

5afbc240-2020-mercedes-amg-gle-53-4matic-37

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-AMG lucrează de zor pentru a ne oferi cât mai multe modele noi de care să se bucure clienții brandului.

La Salonul Auto de la Geneva, nemții vor dezvălui publicului primul model sportiv bazat pe GLE, adică noul Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+. Pentru început, ceva e în neregulă. AMG a mărturisit că grila Panamericana va fi rezervată doar modelelor 63, dar a fost implementată pe AMG GT 43 și GT 53, iar acum și pe noul GLE 53 4MATIC+. Mașina arată agresiv, pachetul AMG se mulează bine pe SUV-ul de două tone, evacuarea dispune de patru terminații circulare înconjurate de un difuzor de mari dimesniuni, dar va fi foarte greu de diferențiat atunci când fratele mai mare, GLE 63, își va face apariția.

Rețeta AMG 53 nu s-a schimbat, avem un propulsor pe benzină de trei litri, cu șase cilindri în linie, asistat de două turbine și un compresor electric și tehnologie mild-hybrid EQ Boost. Asta se traduce prin 435 cai putere și 520 Nm transmiși tuturor roților prin intermediul transmisiei automate AMG SPEEDSHIFT TCT9 (o semi-automată cu caracteristici similare celor cu dublu-ambreiaj) și a tracțiunii integrale 4MATIC+. EQ Boost se referă la un motor electric ce înlocuiește alternatorul și electromotorul și care este situat între motorul convențional și cutia de viteze. Acesta poate suplimenta cu încă 22 CP și 250 Nm la nevoie, dar funcția lui de bază este să elimine lag-ul turbo, reducând în același timp și consumul de combustibil. Totodată, EQ Boost furnizează curent și către sistemul electric pe 48 V al mașinii. GLE 53 atinge 100 km/h în 5.3 secunde (cu 0.4 mai lent decât noul VW Touareg V8 TDI), iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

AMG a echipat GLE 53 4MATIC+ plus cu o suspensie pneumatică inteligentă ce propune cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport+, Trail și Sand. SUV-ul german își poate ridica garda la sol cu până la 55 mm și are funcție de nivelare pe ambele punți, ceea ce înseamnă o gardă la sol constantă indiferent de gradul de încărcare al mașinii.

GLE este primul SUV Mercedes-Benz/AMG ce a primit sistemul de infotainment MBUX de ultimă generație cu două ecrane de 12.3″. 53 adaugă volan AMG îmbrăcat în piele Nappa, cusături roșii, precum și padele din aluminiu.