Viitorul Yaris GR-4 va fi o mașină de raliu pentru stradă, cu trei pedale

Toyota-GR-Yaris-Teaser-00

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota se află de drumul cel bun în ceea ce privește mașinile plăcute la condus. Totul a reînceput cu GT 86, apoi cu noua Supra, Yaris GRMN, două victorii la Le Mans, două campionate în WRC, o victorie în Dakar și iată-ne în 2020.

Aici ne aștepată noul Yaris GR-4, o versiune de stradă a viitoarei mașini de WRC pentru 2021. Doar că aceasta va avea 3 uși, un plafon coborât cu 95 mm și elemente de caroserie fabricate din aluminiu pentru o masă redusă.

Deși platforma este împărțită cu cea a unui Yaris normal, cel nou, șasiul utilizează anumite elemente din fibră de carbon, iar suspensia spate independentă. Per total, mașina va fi mai ușoară, rigidă și aerodinamică, doar vorbim despre o mașină ce va fi folosită la omologarea pretendentului la titlul WRC în 2021. Și vă mai zic o chestie, Yaris GR-4 va avea un motor 1.6 litri turbo cu trei cilindri, deoarece clasa R5, alta ce va trebui omologată, va folosi motorizări cu trei pistoane. La peste 250 cai putere și peste 350 Nm, acesta va fi cel mai puternic motor de 1.6 litri din lume. Și încă o veste bună pentru fanii JDM ca mine, singura transmisie disponibilă va fi una cu șase viteze și trei pedale. Da, manuală.

Am menționat că mașina va fi propulsată de toate cele patru roți ale sale? Doar că îi lipsește un diferențial central pentru că folosește două diferențiale cu alunecare limitată pe ambele punți, doar că acestea vor avea valori fixe în funcție de modurile de rulare:

  • Normal 60:40
  • Sport: 30:70
  • Track: 50:50

Există și soluția, ceva mai scumpă, de a oferi clienților două diferențiale cu alunecare limitată tradiționale pe ambele punți. Vom vedea anul viitor cât va costa această opțiune.

Toyota Yaris GR-4 va fi lansată la Salonul Auto de la Tokyo în data de 10 ianuarie, iar producția nu va fi limitată, așa cum a fost cu Yaris GRMN. Și pentru cine a uitat, GR vine de la Gazoo Racing, adică echipa responsabilă pentru victoriile de la Le Mans, WEC, Dakar și WRC.