Viteză și siguranță pe Transfăgărășan

Screen Shot 2017-11-07 at 09.04.53

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De fiecare dată când mă uit la o cursă de Formula 1 și văd doi piloți care merg unul în spatele celuilalt, îmi vine să comentez.

„Hai frate! Aveai loc.”

„De ce nu te-ai dus???????”

„Îți lăsase loc pe dreapta! Frateeeeeee, cine te-o fi învățat să conduci. Băi, nene, nici nu meriți locul întâi. Hai, amice, dă-i talpă, frânează un pic mai târziu și pierde-l, CE MERGI AȘA DE ÎNCET?”

Recunoaște, cu toții suntem niște profesioniști care ne-am născut cu talent cât n-a văzut Jean Todt toată viața lui. De pe margine, am fi făcut tot timpul ceva mai bine, am fi câștigat o secundă pe fiecare viraj, am fi putut ajunge oricând la nivelul lui Schumacher sau Rossi dacă ne-am fi hotărât să ne trăim viața la curse. Doar că ne-am ales altceva.

Nu?

Aiurea. Suntem niște legume, vă spun eu. Și cea mai bună lecție în acest sens am primit-o când am fost prima oară să mă dau cu un motor de curse pe circuit la Seres, în Grecia. Am intrat acolo cu tupeu de nu puteam bine să stau bine pe șa și după primul tur de pistă nu mai știam pe unde să găsesc intrarea la boxe. Diferența între filmele pe care le avem în cap și viața reală e atât de mare încât nici nu prea există un mod în care s-o înțelegi. E ca și cum ți-ar pune cineva în brațe un miliard de dolari sau o sută de miliarde. N-ai ști care e diferența.

Eh, în schimb, profesioniștii știu. Și, mai mult decât atât, sunt unii care știu și mai și încearcă să ne învețe.

„Primul pe Transfăgărășan” nu prea ai șanse să fii prea curând, în sensul să parcurgi o distanță anume în cel mai scurt timp. Au fost deja alții mai buni ca tine care au făcut asta și tu n-ai fizic timp să faci cursurile care să te aducă la nivelul lor.

Dar poți să fii primul pe Transfăgărășan la condus defensiv. Aici nu trebuie să te dai tare, ci trebuie să te dai corect. Să nu lovești parapeți, să frânezi când trebuie, să accelerezi când trebuie. Practic, trebuie să conduci în siguranță. Intră pe AppStore sau Google Play, descarcă RaceReady Vodafone și intră în cursă cu Titi Aur. El își dorește să-l bată cât mai multă lume și, cel mai probabil, aici în joc sunt singurele șanse să se întâmple asta.

Jocul este lansat de Vodafone România cu ocazia introducerii unei noi generații de viteze de date mobile: Supernet 4.5G, care înțeleg că e prima rețea care a demonstrat viteze în sfera a 800 Mbps. Mai mult, Supernet 4.5G înseamnă optimizare pentru streaming video, securitate îmbunătățită integrată în rețea și lățime de bandă de două ori mai mare. Tot ce sper este ca RaceReady Vodafone să fie începutul digital și organic al unei noi generații de Superșoferi, care știu că defensive driving înseamnă optimizare în fluidizarea traficului, securitate îmbunătățită integrată în rețeaua de drumuri și, practic, viață lungă.

Să ne ziceți pe ce poziție a clasamentului v-ați situat.