Volkswagen Tayron X, încă un SUV coupe pentru piața chineză

VW-TayronX-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen a înțeles rețeta pentru China. SUV-uri și SUV coupe-uri. Dacă lansezi așa ceva pe piață, cât mai multe cu putință, vei avea o cotă de piață semnificativă.

Construit de producătorul german în colaborare cu FAW (se știe că dacă vrei să construiești autoturisme în China trebuie să o faci cu ajutorul unui producător local), Tayron este versiunea coupe cu patru uși a SUV-ului Tayron, un SUV construit pentru aceeași piață asiatică. Ca și dimensiuni, Tayron X este undeva între VW Tiguan și Skoda Kodiaq.

Comparativ cu Tayron, plafonul a fost coborât cu 25 mm, iar hayonul este mai arcuit. Spatele este cu totul diferit, având alte stopuri, altă bară și evacuări false cu terminații cromate. Platforma folosită este evident, cea modular transversală MQB, cea pe care sunt construite aproape toate modelele actuale VW/Skoda/SEAT și câteva Audiuri.

Asta se vede și la capitolul motorizări, acolo unde avem două versiuni ale celebrului 2.0 TSI, unul de 186 cai putere și 320 Nm, iar celălalt de 220 cai putere și un cuplu maxim dezvoltat de 350 Nm. Transmisia automată DSG cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte este echipare standard indiferent de motor, însă tracțiunea integrală este oferită fără cost adițional doar pe motorul de 220 cai putere.

Apartenența la platforma MQB se observă și la interior, acolo unde găsim volanul și butoanele climatizării de la Golf 7, un bord similar celui de la T-Cross, iar tabloul de bord digital și sistemul de infotainment sunt preluate de la Polo.