VW V8 TDI – emisii record de NOx… MINIME!

VW-Touareg-V8-TDI-41

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Doar în mintea psihopaților motoarele diesel de la VW sunt periculoase pentru mediu. Un bun exemplu vine chiar dintr-o știre comunicată zilele acestea de constructor: în urma unor teste de măsurători RDE (suplimentează ciclul de testare WLTP cu teste conduse în condiții reale de trafic) s-a dovedit că noul Touareg V8 TDI are emisii extrem de mici de NOx, chiar de opt ori mai mici decât prevede legislația UE.

Mai precis, testele au fost realizate în condiții de trafic ce imită utilizarea zilnică a unui astfel de Touareg pe drumuri din: Lower Saxony, Baden-Württemberg și Bavaria; traseele au cuprins toate felurile de drum, inclusiv drumuri rapide, virajate și cu diferențe de altitudine; cifra UE este de 80 mg NOx/ km iar cifrele obținute de Touareg V8 TDI au fost de 10, 13 sau 20 mg/ km. Niciun alt diesel SUV de mari dimensiuni din Lume nu a reușit aceste „performanțe” în testarea oficialităților din Germania.

VW anunță că va publica foarte curând și rezultatele aceluiași tip de test pentru noua versiune de motor diesel în patru cilindri, celebrul 2.0 TDI cu indicativul cel mai nou „EA288 Evo” ce echipează Golf 8 și Passat facelift începând cu 2020. Constructorul anunță că și aceste modele au reușit cifre extrem de mici comparativ cu prevederile legale ale UE.