10 ani de Bentley București, 54 mașini livrate în 2022, spațiu mai mult, echipă mai mare. Nu-i rău deloc ;)

Bentley București • Aniversare 10 ani • Bentley Bentayga

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Este cea mai vândută marcă de superlux din România, cu potențial de creștere în continuare. Bentley e pe val și la nivel global.

 

După cum se vede și cu ochiul liber pe străzi, piața mașinilor de superlux din România nu stă rău deloc. În 2022 doar Aston Martin a scăzut un pic, dar Bentley, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce și, prin extensia segmentului de preț, Maserati și Porsche au înregistrat cifre record. Audi, BMW și Mercedes sunt la fel de solide cum le știm în gama superioară (peste 100.000 de euro, să zic). Chiar și câteva McLaren-uri noi au apărut pe străzi în ultimii doi ani. Noroc că sunt și bani, că de pasiune și orgoliu românii nu duc lipsă! 🙃 

Un succes în România

Bentley București și-a deschis porțile pentru prima dată în septembrie 2013 și de atunci a primit un număr tot mai mare de clienți și entuziaști ai mărcii în locația de 600 m2 care include acum un showroom elegant, refăcut recent, și un atelier de ultimă generație.
Rezultatele investiției s-au văzut în creșteri de vânzări (54 de mașini vândute în 2022), în creșterea echipei, dar și în recunoaștere la nivelul mărcii, unitatea din România fiind deseori premiată pentru rezultate financiare foarte bune, management sau servicii excepționale (precum „Bodyshop of the Year” award). 

„În ultimul deceniu am asistat la un interes din ce în ce mai puternic pentru Bentley, un brand britanic emblematic din toate punctele de vedere. Suntem încântați să primim clienții în showroom-ul de pe bulevardul Pipera pentru a experimenta cele mai noi modele produse la Crewe.” – Alin Tapalagă, Director General, Bentley București

 

Continental și Bentayga în fața showroom-ului Bentley din București.

Perioadă foarte bună pentru marcă

Aniversarea Bentley București vine într-o perioadă excelentă pentru Bentley Motors. După un 2022 record, brandul a anunțat recent rezultate semestriale puternice și pentru 2023 – un pas în față în efortul mărcii de a consolida și accelera strategia „Beyond100”, cu obiectivul clar de a deveni lider în mobilitate durabilă pe segmentul de lux. 

Cu o uzină de top (certificată de Carbon Trust ca fiind neutră din punctul de vederea al emisiilor de carbon încă din 2018), cu un program de inovații foarte ambițios, cu modele noi și schimbări semnificative în ceea ce privește relația cu clienții și serviciile oferite, Bentley vrea să se transforme într-o adevărată „fabrică de visuri”.
Ambițiile au însă și o bază solidă în spate – suportul celor care au cumpărat 15.174 automobile la nivel global în 2022, circa 2.800 dintre acestea fiind livrate în Europa (creștere de 11% față de 2021). Iar cifrele foarte bune pentru primele șase luni din 2023 (7.096 mașini vândute, venituri de 1,7 miliarde euro) nu fac decât să confirme poziția solidă a mărcii în piața de lux.

Bentley Bentayga domină vânzările globale cu circa 44% din total, dar creșteri mari s-au înregistrat în special în segmetul superior de preț, cel care presupune liste extinse de opțiuni, modele în serii limitate și chiar personalizare extremă sau mașini radicale dinspre sub-brandul Mulliner.
Ca exemple aș menționa creșterile de comenzi pentru vopsele unice, care s-au dublat din 2020, sau faptul că două din cinci mașini sunt livrate în prezent cu elemente realizate de Mulliner, cumva o mărturie clară a direcției în care merge piața de lux și superlux.

Desigur, un rol major l-a avut și rețeaua de dealeri care a ajuns în urma unui efort substanțial la circa 240 de unități în 66 de țări, 63 dintre reprezentanțe fiind localizate în Europa.

„Deschiderea Bentley București în urmă cu zece ani a fost o bornă cheie pentru brand în România și parte a unei extinderi majore a rețelei în toată Europa. Această aniversare vine într-un alt moment semnificativ, în care Bentley se îndreaptă către o gamă electrificată anul viitor, în 2024.” – Balazs Rooz, Regional Director of Bentley Motors Europe

 

Bentley Bentayga, la un „shooting” prin Piața Unirii. La nivel global, prețul mediu al unui Bentley depășește 200.000 euro.

Despre mașini ce să fie de zis?!

Bentley a venit cu niște exemplare impresionante în ultima vreme și e ușor să amintesc doar de Speed Six Continuation, din zona clasică, sau de radicalele Batur sau Bacalar, din segmentul „coachbuilt”. Continental-ul și restul modelelor de serie nu se lasă mai prejos, remarcabile fiind și versiunile „comune”, și edițiile speciale cât se poate de tentante.
Nici nu vreau să mă gândesc la meșteșugitele detalii din interioare sau la delicioasele nebunii, precum supapa din motorul original al mașinii câștigătoare la Le Mans în 2003 (Bentley Speed 8 – #7) care se găsește încastrată în bordul fiecărui Continental GT Le Mans Collection livrat în Europa de luna asta, în 24 de exemplare. 

Practic, depre fiecare Bentley poți spune o poveste! Așa că, indiferent dacă ești client de Bentley sau doar un fan al mărcii – sau poate nici atât, dar măcar un iubitor al lucrurilor bine făcute, din care răzbate entuziasm și excelență – n-ai cum să nu te bucuri că Bentley o duce bine, în România și peste zări.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici