3 din 4 BMW-uri vândute în România sunt xDrive

2020-BMW-X2-xDrive25e-3-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW Group a terminat cu record de vânzări în România, 3112 automobile BMW și MINI au fost livrate în 2019.

Dacă este să privim doar marca BMW, cu 2858 exemplare comercializate, creșterea reprezentată este de 3%. BMW Motorrad a vândut un un număr de 386 motociclete pe piața locală, înregistrând creștere pentru al 11-lea an consecutiv, respectiv o cifră record pentru România.

MINI a livrat 263 automobile, o creștere de 15% comparativ cu 2018 și al doilea cel mai bun rezultat pe piața noastră din istorie. Chiar producătorul recunoaște că succesul se datorează companiilor care se folosesc de modelele și imaginea MINI pentru activități de promovarea a propriilor produse.

Deși se află pe final de carieră, BMW i3 a înregistrat o creștere de 54.7% față de 2018 și un total de 229 unități fabricate. Motivul acestui spectaculos salt este faptul că electrica produsă în fabrica din Leipzig a fost updatată constant. Spre exemplu, în 2017 a primit un facelift, un acumulator cu o capacitate crescută și o versiune sportivă, i3s, iar la sfârșitul lui 2018 acumulatorul a mai primit un update, având o capacitate de 42.2 kWh în prezent, în rând cu noile mașini electrice de la alți producători. Totalul de 530 unități comercializate la noi face din BMW i3 cea mai populară mașină electrică din România, după spusele BMW Group.

O cifră pe care nu puteam să o ignor este cea a ponderii tracțiunii integrale la modelele BMW vândute de noi pe piața autohtonă. Mai bine de 75% sau mai bine de trei din patru exemplare, cum vreți voi să o spuneți, au atașată emblema xDrive, semn că românii preferă să plătească în plus pentru motorizări ceva mai potente și un plus de siguranță la rulare dat de cele patru roți motrice.