Electrică germană la 16.000 Euro

sono-motors-sion-side-view-brick-wall-landscape.2200x0

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Sono Motors este cel mai nou producător auto german, iar modelul electric Sion este primul și deocamdată singurul lor produs.

Compania a prezentat prototipul în 2016 și până acum nu au făcut altceva decât să strângă bani prin crowdfunding. Au strâns peste 50.000.000 $, fiind una dintre cele mai mari și de succes campanii de crowdfunding din Europa.

Sion are o autonomie în regim de testare WLTP de 225 km, mulțumită bateriei de 35 kWh, una destul de mică pentru 2020. Cu toate acestea, aproape toate panourile exterioare includ celule fotovoltaice performante ce ar putea spori autonomia mașinii cu până la 30 km pe zi în condiții de soare german. Nu-i rău deloc. Și dacă nici asta nu vă convinge, atunci poate prețul de 16.000 Euro la care va fi lansat Sono Motors Sion în a doua jumătate a anului 2020.

„Am fost prinși între promisiunea noastră către comunitate și cererile investitorilor noștri, care se depărtau de idealul nostru, adică un produs corect. Responsabilitatea socială și protecția mediului ar fi decăzut foarte mult, împreună cu principiile și visul nostru. Acum ne concentrăm pe continuarea finanțării vehiculului nostru inovator împreună cu oameni care vor să vadă Sion pe șosea.” au declarat Laurin Hahn și Jona Christians, cei doi fondatori ai Sono Motors.