DOAR 5000 USD avans: si poti avea primul camion electric TESLA in 2019!!!

Tesla-Semi-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În America, 7% din vehiculele de pe drumuri sunt camioane dar ele produc 20% din emisiile totale de noxe de pe șosele. Deci, un camion electric este cel mai eficient mod de a reduce emisiile și cine putea să facă primul pas dacă nu Elon Musk. Practic, Tesla Semi trebuia să fie vedeta serii (acum câteva ore în România) în America dar deisgur toată lumea vorbește de Roadster momentan.

Revenind la Tesla Semi Truck, iată care sunt cele mai importante cifre: autonomie 815 km, chiar și masa maximă autorizată de 36 de tone. Cu aceasta, Tesla Semi va atinge 100 km/h în vreo 20 de secunde ceea ce sună pur și simplu impresionant. Fără „bagaje”, capul tractor electric dă rușine multor mașini sport – cinci secunde cu start de pe loc.

Patru motoare electrice mișcă cele patru roți de pe puntea spate și Elon Musk promite că un sistem de management al motoarelor va avea grijă de transmiterea „dinamică” a cuplului pentru o stabilitate remarcabilă a tirului. Practic ni se promite un ESP pentru tiruri dus la următorul nivel.

Sistemul de rulare autonomă Enhanced Autopilot va fi oferit standard. Din seria promisiunile lui Musk se pare că noul Megacharger al companiei va umple bateriile pentru autonomie de 650 de km în doar jumătate de oră iar Semi nu se va defecta deloc în primii… un milion de mile adică 1.7 milioane de km… asta rămâne de văzut, desigur.

Și, mai departe se așteaptă modelele concurente de la Cummins și Daimler care au anunțat de curând că își vor electrifica gama de utilitare grele datorită presiunii uriașe din partea societăților civile și a oficialităților din aproape toate țările care vor să scadă nivelul poluării generate de transportatori și asta cât mai rapid.

De-asemenea este interesant de văzut ce urmează să se întâmple cu Tesla și după aceste două prezentări ale lui Semi și Roadster având în vedere că Musk a recunoscut probleme uriașe de producție atât de la fabrica de baterii cât și de la cea unde se produc mașinile. Aproape 500.000 de oameni încă nu știu când și cum vor intra în posesia lui Model 3 iar compania a pierdut deja în primele 10 luni ale anului 2017 cât a pierdut în tot 2016.

Și totuși… cam cât de tare este acest Tesla Semi?! #6din49, găsesc eu ceva de cărat!!!