WOW: Vezi cat de rapida (si cat de scumpa) este noua Tesla Roadster

Tesla-Roadster-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă mașina asta s-ar vinde mâine, ne-am uita la cea mai rapidă mașină de serie din istoria automobilului. Asta ar fi spre deliciul meu. Spre deliciul lui Bratu, mașina mai întârzie până în 2020, cel puțin așa a declarat Elon Musk la prezentarea oficială de acum câteva ore. Tot el a folosit un termen din wrestling spunând că noul Roadster (fosta generație, prima Tesla a fost oprită din producție în 2011) este menit să execute un „smackdown” mașinilor cu motoare termice.

Cu un design tipic Tesla, un interior simplist cu un volan SF și același display central uriaș ca în noul Model 3, noul Roadster are 2+2 locuri cu niște scaune minuscule în spate. Seamănă pe alocuri nu NSX, pe alocuri cu Aston Martin dar asta contează mai puțin pentru că datorită unor baterii de 200 kWh noul Roadster va putea rula conform lui Musk… 1000 de km până să fie nevoie să alimentezi din nou.

Nu știm puterea și cuplul motorului (sau motoarelor electrice) doar avem anunțate în stil Tony Stark următoarele performanțe: 0-100 în două secunde, 0-160 km/h în 4.2 secunde, 0-400 metri în 8.9 secunde și viteză maximă… „peste 400 km/h”.

Cine va putea să își cumpere așa ceva? Cine va avea bani și de mașinile Porsche, Lamborghini și Ferrari electrice care vor fi lansate tot prin 2020: bogații planetei. 200.000 dolari costă la bază Tesla Roadster, o ediție specială va costa 250.000 de dolari iar momentan poți da… 50.000 dolari ca să fii printre primii care au una.

Deci: o apariție fantastică, promisiuni fantasmagorice și un preț care pe mine, pe Bratu pe tine sau pe prietenii tăi nu te ajută deloc să treci fie și în 2020 la o mașină electrică.