400 km autonomie pentru viitorul Mercedes-Benz EQV

bfb5b114-mercedes-benz-concept-eqv-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă tot avem mașini electrice, de ce să nu avem și van-uri de lux electrice?

La acest lucru s-au gândit și cei de la Mercedes-Benz, așa că la Salonul Auto de la Geneva au prezentat Clasa V electrică, deocamdată sub formă de concept.

Concept EQV este gata de producție și nu va mai dura foarte mult până când îl vom vedea pe străzi.

Motorul, transmisia cu raport fix, sistemul de răcire și electronica, toate sunt montate pe puntea față, lăsând suficient loc sub podea bateriei de 100 kWh, cât o Tesla Model S/X P100D. EQV produce 204 CP, atinge 160 km/h și promite o autonomie de 400 km. Mai mult, funcția de încărcare rapidă poate furniza curent suficient pentru 100 km în doar 15 minute.

Interiorul nu a avut de suferit, oferind la fel de mult loc precum modelul pe motorină, iar configurațiile de șase, șapte sau opt locuri rămân la alegerea pasagerilor. Fiind un concept, aspectul este puțin schimbat să reflecte gama EQ. Partea frontală este agresivă, iar jantele de 19″ cu accente albastre seamănă cu cele ale SUV-ului electric EQC.

La interior găsim noul sistem de infotainment, dar volanul cel vechi. Bordul este îmbrăcat în piele Midnight Blue cu accente rose gold, iar cotiera centrală și fețele de uși propun piele Nappa albastră. Tot Nappa, dar de data aceasta negre, sunt și scaunele ce dispun de cusături contrastante rose gold.

Versiunea de serie a lui EQV va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie.