BMW M850i xDrive își dezvăluie secretele

P90301347_highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prototipurile Seriei 8 de la BMW sunt în ultima fază de testare, prilej perfect pentru ca producătorul bavarez să ne ofere câteva detalii despre viitorul model al gamei M Performance, M850i xDrive Coupe. Hai să vedem despre ce e vorba:

  • Motorul este un V8 biturbo reproiectat, probabil cu cilindreea tot de 4.4 litri, ce dezvoltă 530 cai putere și 750 Nm la 1.800 Nm. Puterea este transmisă tuturor roților prin intermediul transmisiei automate Steptronic cu opt rapoarte. Primii 100 km/h sunt atinși în mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă va fi limitată la 250 km/h.
  • Sistemul de tracțiune integrală xDrive livrează cuplul preponderent punții spate în orice mod de rulare, însă în Sport și Sport Plus diferențialul spate blocabil asigură tracțiune optimă la ieșirea din viraje.
  • Centrul de greutate scăzut al caroseriei și valorile de rigiditate crescute ale suspensiei adaptive stau la baza agilității noului coupe german, sistemul de direcție integrală Integral Active Steering și cel de stabilizare activă a ruliului lucrând în fundal pentru a îmbunătăți siguranța rulării. Mai mult, amorizoarele controlate electronic oferă stabilitate maximă în orice moment, chiar și atunci când drumul este pătat cu denivelări mici și dese.