530 cai putere și 600 km autonomie pentru viitorul BMW i4

P90341112_highRes_the-bmw-i4-undergoes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW a început deja testarea primului Gran Coupe electric al său, noul i4. Și deși nu ne poate dezvălui designul viitorului său model, avem câteva informații interesante despre ce pregătesc inginerii bavarezi.

Motorul electric dezvoltat pentru BMW i4 livrează o putere maximă de aproximativ 390 kW/530 CP, ceea ce depășește valorile pentru noile X3 M și X4 M și egalează ce poate un V8 biturbo de 4.4 litri pe M850i xDrive, spre exemplu.

A cincea generaţie a BMW eDrive include şi o baterie de înaltă tensiune nou concepută, care dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii. Conceptul bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru BMW i4 este caracterizat de un design foarte plat şi de densitate energetică optimizată. Cu o masă de aproximativ 550 de kilograme, are o capacitate energetică de circa 80 kWh e poate propulsa mașina aproximativ 600 km.

Noul model va fi produs la uzina principală a companiei, în München, unde alte automobile produse sunt BMW Seria 3 Sedan cu motor termic şi propulsie plug-in hybrid, BMW Seria 3 Touring cu motorizare convenţională şi, din vara anului 2020, disponibil şi ca model plug-in hybrid, BMW Seria 4 Coupé şi BMW M4 Coupé. Pe lângă designul sportiv şi elegant care este specific unui coupé cu patru uşi al mărcii, BMW i4 este caracterizat de un nivel de performanţă remarcabil. Primul model Gran Coupé BMW i accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 4,0 secunde şi poate dezvolta o viteză maximă de peste 200 km/h.