Autonomie mai mare pentru Audi e-tron în 2020

Audi-E-Tron-S-Line-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La scurt timp după lansarea SUV-coupe-ului electric e-tron Sportback, Audi a anunțat că SUV-ul e-tron 55 quattro a primit toate îmbunătățirile de care se bucură fratele său mai tânăr.

Asta înseamnă că autonomia a fost îmbunătățită cu 25 km în regim WLTP, pentru un total de 436 km. Cum s-a reușit această performanță? Simplu, se folosește un sistem de frânare nou ce reduc pierderile cauzate de apropierea etrierilor de discurile de frână. Totodată sistemul de propulsie a devenit mult mai eficient datorită decuplării și opririi motorului față în condiții de trafic obișnuite.

Totodată, răcirea bateriei a avut de câștigat, mărind eficiența acesteia. Pompa de răcire folosește mai puțin curent electric pentru a funcționa deoarece pompează mai puțin lichid în circuit ca până acum, iar pompa de căldură, cea care preia căldura reziduală a bateriei și o transferă în cabină, poate acum spori autonomia cu până la 10% în funcție de temperatura ambientală.

Chiar și sistemul de recuperare al energiei de frânare a fost actualizat. Acesta poate contribui cu până la 30% din totalul autonomiei mașinii, ceea ce este cu adevărat impresionant. Diferența dintre cele trei moduri de recuperare este acum și mai mare, șoferii putând circula folosind o singură pedală fără probleme.

Precum noul Audi e-tron Sportback, și îmbunătățitul e-tron are acum opțiunea noului pachet S-line cu suspensia pneumatică ceva mai sportivă, jantele de 20″ și bodykit-ul ceva mai agresiv.