60 km autonomie electrică și 5.000 Euro de la Stat, KIA Ceed Sportwagon/XCeed PHEV

2020-kia-xceed-ceed-sportswagon-phev

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

KIA s-a hotărât să echipeze Ceed Sportwagon și XCeed cu sisteme de propulsie hibride. Fără a o mai lungi, este vorba despre aceleași agregate precum la KIA Niro Plug-in-hybrid sau la Hyundai Ioniq Plug-in-Hybrid.

Asta înseamnă că avem de-a face cu un propulsor aspirat de 1.6 litri ce dezvoltă 105 cai putere și 147 Nm ce face pereche cu unul electric de 61 cai putere și 170 Nm. În total avem de-a face cu 141 cai putere și 265 Nm. Puterea este gestionată de o transmisie automată cu dublu-ambreiaj cu șase trepte, iar acumulatorul are o capacitate de 9.8 kWh, ce îi permite o autonomie exclusiv electrică de 60 km lui Ceed Sportwagon PHEV și de 58 km lui XCeed PHEV. Țineți minte, această mașină se califică pentru Programul Rabla Plus pentru modele plug-in hybrid, clienții primind o primă de la stat de 5.000 Euro.

Cele două modele vin în echipate foarte bine, stând la vârful gamei, chiar și peste versiune sportive GT. Astfel, avem jante din aliaj de 16/17/18″ (depinde de piață și de care din cele două modele este vorba), sistem de infotainment și navigație cu ecran tactil de 10.25, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, climatizare automată pe două zone, scaune încălzite, faruri full LED, tapițerie din piele mixtă, tempomat, limitator de viteză, cameră de marșarier, Forward Collision Assist cu detectarea pietonilor, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, Hill-Start Assist Control sau High-Beam Assist.

Va exista și o versiune și mai dotată, numită First Edition, ce va aduce în plus tapițerie din piele neagră, sistem de parcare automat (atât perpendicular, cât și paralel), tablou de bord complet digital cu diagonala de 12.3″, plafon panoramic, încărcare prin inducție, hayon acționat electric, Blind Spot Warning, Lane Following Assist și Intelligent Speed Limit Information Function. Desigur, aceste echipamente pot fi bifate direct pe orice Ceed Sportwagon PHEV sau XCeed PHEV, dar cred că ieși în avantaj financiar dacă alegi un model First Edition.