Înapoi în viitor: noul Microbus de la VW

VW-ID-Buzz-21

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Chiar dacă acum avem Transporter, Multivan și toate variantele lor minunate, am suspinat mereu după un Microbus cât mai aproape de cel original: compact, desenat în spirit retro, ceva frumos-frumos. Ei bine, conceptul prezentat la Detroit prefigurează o mașină de serie care va intra în seria automobilelor electrice pe care VW le va lansat în viitorul apropiat.

Numit I.D. Buzz Concept după I.D. concept, mașina care prefigurează viitorul „Beetle” electric al mărcii, mașina electrică accesibilă tuturor (așa promite VW), acest concept de Microbus are o baterie de 111 kWh și două motoare electrice, amplasate fiecare pe câte o punte. Puterea lor maximă: 369 CP. 0-100 pentru această minunăție de mașină: cinci secunde. Autonomie, conform măsurătorilor pentru SUA: 440 km. Veștile minunate nu se opresc aici: bateria poate fi încărcată la 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute și asta la o priză de 150 kWh.

Pentru că așa ceva se va produce în serie, VW ne ține în priză și anunță că o versiune de serie mai accesibilă ar putea avea doar tracțiune spate, o baterie de 83 kWh și „doar” 268 CP. Tot VW anunță că acesta ar putea fi primul MPV electric, autonom de serie, din istorie. De aceea, la interior, la o simplă apăsare de buton volanul se retrage în bord iar mașina rulează singură cu ajutorul unor senzori cu laser, ultrasonici, cu ajutorul unor radare și a camerelor video amplasate de împrejurul mașinii. Se pare că sistemul de pe acest concept va putea rula autonom cândva în 2025…

Hai că mai e puțin!