Cursa de 24 ore de la Le Mans a fost amânată până în septembrie

ETZ7jbfX0AMWSWc

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Încă o veste tristă din lumea motorsportului ne-a înecat corăbiile. După anularea Marelui Premiu al Australiei de Formula 1, amânarea începutului de sezon competițional și anularea Raliului Argentinei, acum s-a confirmat amânarea Cursei de 24 ore de la Le Mans, ce trebuia să se desfășoare pe 13-14 iunie 2020. Aceasta a fost mutată până pe 19-20 septembrie 2020.

Acest lucru va întinde Sezonul 2019-2020 al Campionatului Mondial de Anduranță pe o distanță de 13 luni, dar va întârzia și sezonul 2020-2021 cu al său regulament nou și mai mult. Este o harababură totală ce se întâmplă din cauza pandemiei de coronavirus. Este ciudat să avem un sezon fără Formula 1 și unul fără Le Mans.

„Reprogramarea Cursei de 24 ore de la Le Mans 2020, ce trebuia să se desfășoare pe 13 și 14 iunie, este soluția potrivită având în vedere circumstanțele de sănătate excepționale cu care ne confruntăm astăzi. Este de la sine înțeles că vom face toate eforturile pentru a asigura siguranța și calitatea evenimentelor noastre. Astăzi, principala grijă este de a opri răspândirea virusului. Aș dori să mulțumesc întregului personal medical care muncește din greu pentru a ne proteja sănătatea.” a declarat Pierre Fillon, președintele Automobile Club de l’Ouest, organizatorul cursei de 24 ore de la Le Mans.

„Aceasta este decizia corectă dată fiind situația actuală. Acum lucrăm la revizuirea calendarelor WEC, ELMS, Michelin Le Mans Cup și Ligier European Series pentru restul sezonului și revizuirea calendarului WEC pentru 2020-2021 ce trebuia să înceapă în septembrie.” a adăugat Gérard Neveu, CEO FIA WEC și ELMS.