A doua generație: Mazda CX-5

2017-mazda-cx-5-23

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima generație de Mazda MX-5 a fost lansată în 2012 și după un facelift de acum doi ani, iată o nouă generație a SUV-ului (odată compact) de dimensiune mede al japonezilor.  Sub el stă CX-3 și deasupra CX-7 ș CX-9. Noul CX-5 seamănă mult cu noile modele ale mărcii, limbajul de design „Kodo” fiind folosit pentru toată caroseria.

Pe piață de la mijlocul anului viitor, CX-5 este puțin mai scurt decât modelul pe care îl înlocuiește, ceva mai lat iar ampatamentul rămâne neschimbat. Structural, montanții față au fost mutați spre spatecu 3.5 cm. Interiorul este complet nou, toate elementele sunt noi. Display-ul central are diagonala de șapte inch iar un ecran TFT de 4.6 inch a fost integrat în zona ceasurilor de bord; un sistem head-up display va proiecta de acum informațiile direct pe parbriz.

Ca motoare, CX-5 este oferit în continuare cu un doi litri benzină și un diesel de 2.2 litri. Nu se știe încă ce puteri vor avea în versiunea de serie pentru Europa. CX-5 va fi disponibil fie cu tracțiune față fie cu integrală și opțional se va putea comanda o cutie de viteze automată cu șase rapoarte. Sistemul G-Vectoring Control lansat pe Mazda6 ajustează automat cuplul transmis către roți în funcție de unghiul de bracaj al volanului și Mazda promite astfel un comportament mai bun pe viraje. Ar trebui să ajute și faptul că rigiditatea structurală a crescut cu 16% față de modelul precedent.