Acesta este Corvette Stingray-ul ce merită cumpărat

cb3ac8af-2020-chevrolet-corvette-stingray-convertible-11-

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Multe au fost scrise despre noul Chevrolet Corvette C8 Stingray. Trecerea la motorul amplasat median, renunțarea la transmisia manuală, volanul său pătrat și prețul său de Seria 5 diesel bine echipat au creat multe controverse.

Însă abia acum vedem versiunea pe care merită să o cumperi cu adevărat, Corvette Stingray Convertible. Mașina va costa în jurul a 67.500 $, ceea ce nu e rău având în vedere concurența, va dispune de un plafon rigid escamotabil și va fi construit atât cu volan pe stânga, cât și cu volan pe dreapta.

Disponibilă de la începutul lui 2020, mașina păstrează liniile coupe-ului și ascunde bine acoperișul atunci când mașina este decapotată. Mai mult, eu cred că arată mai bine decât coupe-ul atunci când plafonul te izolează de elemente. Mecanismul de capotare și decapotare se bazează pe șase motorașe electrice, spre deosebire de cele hidraulice folosite în trecut. Inginerii Chevrolet spun că astfel au reușit să crească fiabilitatea modelului.

Noul Corvette C8 Stingray Convertible poate fi capotat și decapotat în 16 secunde la viteze de până la 50 km/h. Un geam acționat electric amplasat în spatele scaunelor îți permite să asculți V8-ul din spatele tău fără a decapota sportiva americană. Atunci când plafonul este coborât, ridicarea acelui gemuleț are rolul unui deflector de vânt.

Despre noul Corvette C8 Stingray și toate detaliile tehnice puteți citi în articolul nostru detaliat.