Acesta este Macanul pe care trebuie să îl cumperi, noul GTS poate fi comandat

P19_0900_a4_rgb

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Gama Porsche Macan facelift era compusă din trei modele, cea de bază cu motor de doi litri și 245 cai putere, Macan S cu un V6 turbo de trei litri și 354 cai putere, dar și Macan Turbo ce folosește un V6 biturbo de 2.9 litri ce produce 440 cai putere.

Însă mai lipsea un model, Macan GTS, proaspăt lansat la final de an 2019. Orice Porsche GTS, fie că este SUV sau sportivă, are locul său în gamă între S și Turbo, însă dacă fostul Macan GTS dispunea de propulsorul de pe Macan S, noul trend este de a se folosi versiuni detunate alte modelelor Turbo (vezi Panamera GTS). Astfel, Macan S pentru 2020 se bucură de relativ noul V6 biturbo de 2.9 litri al grupului VW, dar în cea mai slabă variantă de putere de până acum, 380 cai putere și 520 Nm (+20 CP, +20 Nm).

În ciuda celor 15 kg în plus, noul Macan GTS (Gran Turismo Sport) reușește reuștește să atingă 100 km/h în 4.7 secunde (-0.3) dacă este echipat cu pachetul opțional Sport Chrono, 200 km/h sunt atinși în 19.3 secunde, iar viteza maximă este una de 261 km/h, nelimitată electronic. Dacă există un potențial client interesat de consumul unei asemenea mașini, acesta este de 9.6 l/100 km. Mediu. Declarat. Evident, transmisia automată PDK cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, precum și tracțiunea integrală cu diferențial Torsen fac parte din echiparea standard.

GTS primește câteva detalii ce îi justifică prezența în gamă, precum, sistemul activ de control al amortizării Porsche Active Suspension Management (PASM special reglat, garda la sol coborâtă cu 15 mm (încă 10 mm dacă se optează pentru suspensia pneumatică), jantele RS Spyder Design de 20″, discurile de frână 360 x 36 milimetri în față, 330 x 22 milimetri în spate. În standard, acestea sunt fabricate din oțel, însă puterea de frânare poate fi sporită alegând sistemul de frânare Porsche Surface Coated Brake (PSCB) cu discuri acoperite cu un strat carbură de tungsten sau pe cel cu discuri ceramice Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Cine își cumpără un astfel de model vrea să știe lumea că nu are un Macan cu motor de Skoda Octavia RS, (Da, versiunea de bază are același EA888 Gen 3 precum Skoda Octavia 3 RS 245 sau Audi A4 45 TFSI) așa că Porsche oferă pachetul Sport Design în standard cu elemente exterioare vopsite în negru, farurile Porsche Dynamic Light System (PDLS) și stopurile LED 3D au o tentă închisă, iar terminațiile evacuării și difuzorul au aceeași temă neagră. Apropo de faruri, există și unele PDLS Plus pentru clienții ce vor tot ce este nou în materie de tehnologie.

Interiorul lui Macan GTS este pregătit să acompanieze exteriorul agresiv și uzina de sub capotă. Astfel, avem Alcantara pe mijlocul scaunelor exclusive pentru GTS, pe cotieră sau fețele de uși. Aluminiul polișat completează imaginea sportivă. Revenind la scaune, acestea au reglaj electric pe opt direcții și susținere laterală pronunțată pentru virajele luate în forță. Tapițeria poate avea două nuanțe: Carmine Red sau Crayon și se bucură de cusături contrastante. Merită menționat că volanul sport cu padele (opțional la alte versiuni Macan) este oferit în standard, însă sistemul de sonorizare BOSE Surround Sound sau încărcarea prin inducție sunt echipamente ce trebuie bifate de pe lista de opționale. Tot contracost vor fi și tempomatul adaptiv cu Traffic Jam Assist, Park Assist, camerele 360 grade sau parbrizul încălzit. Luxul își cere tributul.

Vestea bună este că dacă vrei să îți comanzi noul Porsche Macan GTS la noi în țară, o poți face chiar de astăzi, la un preț de bază de 80.354,75 Euro cu TVA.