PSA îi dă lui Opel Grandland X încă o versiune plug-in hybrid

Vauxhall-Grandland-X-PHEV-front-wheel-drive-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Opel deja avea un plug-in hybrid în gama lui Grandland X, modelul Hybrid4 cu tracțiune integrală și 300 cai putere, însă acum există și o versiune mai slabă cu tracțiune față.

Înrudit cu Citroen C5 Aircross Hybrid, Opel Grandland Hybrid împarte sistemul de propulsie și bateria:

Opel Grandland X: FWD, 1.6 PureTech 180 CP + motor electric 109 CP, putere combinată de 224 CP, 360 Nm cuplu maxim, transmisie e-EAT8, baterie de 13.2 kWh, autonomie electrică de 57 km, consum mediu declarat pentru primii 100 km – 1.5-1.4 l.

Asta nu doar că îl face mai eficient decât versiunea cu tracțiune integrală ce dispune de aceeași baterie, dar și decât fratele său din Hexagon. În ceea ce privește performanțele, Opel Grandland X Hybrid poate atinge 100 km/h în 8.9 secunde, iar viteza sa maximă este de 225 km/h.

Acumulatorul se poate încărca în:

  • 2h – Wall Box de 32A cu cablul opțional de 7.4 kW
  • 4h – Priză de 14A cu cablul de 3.7 kW
  • 7h – Priză domestică de 8A cu cablul de 3.7 kW

La interior regăsim o oglindă retrovizare ce emite o luminiță albastră către exteriorul mașinii în modul Electric pentru a putea fi observat mai bine, un sistem de infotainment și tablu de bord cu grafici adaptate versiunii Hybrid și un selector cu trei moduri de rulare: Electric, Hybrid și Sport. Trebuie menționat că în modul Electric șoferii pot atinge o viteză maximă de 135 km/h.

Noul Opel Grandland X pleacă de la 43.440 Euro cu TVA în Germania, iar în România va beneficia de o reducere de 5.000 Euro conform programului Rabla Plus, program ce se poate cumula cu Rabla Classic pentru o reducere și mai substanțială.