Adio, Toro Rosso, bine ai venit, Alpha Tauri

EG1KicCWsAADt2B (1)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O mică istorie, Paul Stoddart a vândut la finalul lui 2005 echipa Minardi către Dietrich Mateschitz, bossul Red Bull, iar în 2006 s-a născut Scuderia Toro Rosso, cu scopul de a crește piloți tineri precum Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz sau Alexander Albon.

Deși bugetul a fost mult mai mic decât al echipei mamă, tot au reușit prima victorie înaintea celor de la Red Bull Racing (Monza 2008, cu propulsoare Ferrari), iar anul acesta, în condiții schimbătoare, Daniil Kvyat a reușit al doilea podium pentru echipa din Faenza.

Ei bine, începând cu 2020, numele de Scuderia Toro Rosso va dispărea, locul său luându-i-l Alpha Tauri. Pentru cine nu știe, Alpha Tauri este un brand de modă creat de către Mateschitz, pe care austriacul dorește să îl promoveze. Alpha Tauri va continua să fie echipa junior a celor de la Red Bull, nimic nu se va schimba la acest capitol.

Doar Daniil Kvyat a fost confirmat pentru sezonul 2020 la Alpha Tauri, celălalt loc va fi ocupat fie de către Alexander Albon, fie de către Pierre Gasly, cel care îl ocupă și în prezent după promovarea lui Albon la Red Bull.