Al doilea model Polestar este un fastback electric cu 500 km autonomie

fcf27beb-polestar_2_002

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Polestar, pentru cine nu știe, este brandul de performanță a suedezilor de la Volvo, brand ce a luat naștere după ce Geely a cumpărat compania de tuning cu același nume.

Primul lor model, Polestar 1, este un coupe plug-in hybrid ce produce 600 cai putere și 1.000 Nm. Al doilea va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva și se va numi simplu, Polestar 2.

Mașina este o combinație de berlină/fastback/croosover propulsată de două motoare electrice care pun la bătaie împreună 408 cai putere (fix cât dezvoltă și Audi e-tron sau Mercedes-Benz EQC) și 660 Nm. Bateria de 78 kWh îi permite o autonomie de 500 km în regim WLTP.

Platforma folosită de Polestar 2 este CMA (Compact Modular Architecture), aceeași utilizată de Volvo XC40, toate cele trei modele Lynk & Co, precum și două produse Geely (Borui GE și FY11). Montarea bateriei în podea îmbunătățește rigiditatea șasiului și reduce zgomotul la rulare cu până la 3.7 dB față de un model similar cu motor convențional.

Pentru șoferii entuziaști, Polestar va oferi pachetul Performance ce aduce amortizoare Öhlins, frâne Brembo și un set de jante forjate de 20″. Modelele cu pachet Performance se vor diferenția față de cele normale prin etrierii, centurile de siguranță și căpăcelele de la supapele de aer în culoarea aurie.

Suedezii se laudă cu noul sistem de infotainment cu Android, fiind primul asemenea sistem ce vine pe o mașină ca OEM. Acesta dispune de un touchscreen de 11″ și va combina funcțiile mașinii cu diferite aplicații Google. Sunt curios dacă e compatibil cu Apple CarPlay.

Era să uit despre design. Se vede clar apartenența la familia Volvo, mașina are proporții echilibrate și dimensiuni destul de compacte. Îmi aduce foarte mult aminte de fostul S60 Cross Country, ce-i drept, dar asta poate fi doar în capul meu. Farurile dispun de o tehnologie nouă numită Pixel LED ce permite rularea cu fază lungă mereu fără a orbi traficul din sens opus. Acestea nu vor fi legale pe piața din SUA.

Primele piețe de desfacere pentru Polestar 2 vor fi China, SUA, Canada, Belgia, Germania, Olanda, Suedia și Marea Britanie, producția va avea loc în China, iar prețul de pornire în Germania va fi de 39.900 euro cu TVA. Cu toate astea, în primele 12 luni va fi oferită doar versiunea Launch Edition echipată complet ce va costa 59.900 euro cu TVA în Germania. Un sistem pe bază de abonament va fi disponibil ulterior.