Alcantara sărbătorește un deceniu de neutralitate carbonică cu BMW i8 LimeLight

BMW-i8-Roadster-LimeLight-Edition-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De parcă nu ar exista suficiente mașini finisate sau tapițate cu Alcantara, brandul italian și BMW Italia au colaborat pentru a lansa un i8 Roadster ce arată ca o minge de tenis.

LimeLight Edition este numele creației și dispune de un exterior în două nuanțe, jante de culoare neagră și sistem de frânare de înaltă performanță cu etrieri verzi. Plafonul este unul de serie, construit din pânză și care poate fi capotat și decapotat în doar 15 secunde la viteze de până la 50 km/h.

Aproape tot interiorul este finisat cu Alcantara, de la scaunele sport negre cu dungă mediană verde și cusături de aceeași nuanță, la bord, consolă centrală, fețe de uși și volan. Acolo unde nu s-a putut folosi Alcantara, s-a folosit fibră de carbon. Lumina ambientală albastră aproape că îți provoacă amețeli, iar emblemele LimeLight Edition completează modificările interioare.

Motivul din spatele acestui proiect este pentru a sărbători faptul că Alcantara S.p.A este o companie neutră din punct de vedere al emisiilor CO2 de un deceniu, ba chiar fiind prima companie de acest gen din Italia. Mai mult, materialul sintetic Alcantara este, la rândul său, un material neutru din acest punct de vedere.

BMW i8 Roadster LimeLight Edtition nu a primit modificări tehnice, mașina fiind echipată cu sistem plug-in hybrid format dintr-un propulsor turbo de 1.5 litri cu trei cilindri și două motoare electrice, capabil să dezvolte 374 CP. Decapotabila bavareză sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4.6 secunde și se plafonează la 250 km/h. Acumulatorul crescut la 11.6 kWh îi oferă lui i8 o autonomie electrică de până la 53 km conform regimului de testare NEDC.