Alfa Romeo revine în Formula 1

fd822c39-alfa-romeo-racing-official-2019-f1-livery-21

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce anul trecut Alfa Romeo a devenit sponsorul principal al echipei de Formula 1 Sauber, 2019 este anul revenirii brandului italian ca și constructor în Marele Circ.

Alfa a preluat conducerea echipei elvețiene și va investi mulți bani pentru a deveni o echipă de mijloc reușită, pentru că banii grei ai FCA se duc la Ferrari.

Apropo de căluțul cabrat, Alfa Romeo va folosi în continuare motoarele verilor din Maranello, motoare ce s-au comportat foarte bine pe întreg parcursul sezonului 2018.

Brandingul monoposturilor nu s-a schimbat foarte mult față de anul trecut, însă de anul acesta una din mașini va purta numele de Giulia, iar cealaltă, Stelvio, iar piloții vor avea, și ei, combinezoane asortate mașinii respective.

Apropo de piloți, vom avea o echipă interesantă. Italianul Antonio Giovinazzi își face debutul ca și pilot oficial după trei starturi luate cu Sauber în 2017, teste cu Haas și Sauber, precum și după un an de pilot de simulator Ferrari. Giovinazzi era cât să îl bată pe Pierre Gasly și să devină campion GP2 în 2016, dar nu a fost să fie. Al doilea pilot este experimentatul Kimi Matias Raikkonen, revenit la echipa ce i-a oferit prima șansă în Formula 1. Campionul Mondial din 2007 speră să aibă doi ani liniștiți cu Alfa Romeo, unde se poate bucura de pilotaj fără a fi victima politicilor cum a fost cazul la Ferrari.