Noul SsangYong Korando, premieră mondială la Geneva

d178e535-2019-ssangyong-korando-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

SsangYong nu este prima marcă la standul căreia vizitatorii Salonului Auto de la Geneva din luna martie se vor îngrămădi, dar producătorul coreean va aduce în premieră mondială noul SUV Korando. Nu că SsangYong ar face altceva înafară de SUV-uri, dar era bine de menționat.

Korando este un SUV compact ce are loc în gama coreenilor între Tivoli și Rexton G4, iar designul reflectă acest lucru. Interiorul este adus în 2019 cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10.25″, iar panoul de instrumente nu putea fi altfel decât digital, plusând și el cu încă 9″ în diagonală. Tot la capitolul interior se încadrează și portbagajul de 550 litri cu hayon electric opțional.

SIngura motorizare confirmată este un turbodiesel nou-nouț de 1.6 litri. Cifre de putere și consum vom afla abia la salonul elvețian de luna viitoare. Ce știm, însă, sunt sistemele electronice de asistență ale șoferului, precum tempomat adaptiv, sistem de frânare de urgență, Lane Keep Assist, Driver Attention Alert sau avertizare la coliziunea frontală.