Alo, Elon!? Pana la Tesla Truck, acesta este CAMIONUL ELECTRIC al anului! VEZI FOTO

Nikola-TRE-electric-truck-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nikola este o companie americană de camioane electrice, însă pentru a putea pătrunde pe piața europeană a fost nevoie de o colaborare cu un producător deja consacrat, iar Iveco a fost deschis la un astfel de parteneriat.

La trei luni de la anunțarea colaborării, Nikola și Iveco au prezentat primul loc camion electric, noul Nikola Tre. Dacă ați văzut testul lui Bratu cu Iveco S-Way, veți observa că Tre împarte multe dintre detaliile vizuale cu modelul italian, fiind bazat pe acesta. Printre diferențe notăm sigla N iluminată și proiectoarele de ceață suplimentare conectate cu farurile prin LED-urile de zi verticale.

La interior, Nikola și-a integrat propriul sistem de infotainment ce controlează funcțiile de climatizare, oglinzile laterale, suspensia și garda la sol, camerele 360 grade, sistemul de navigație, setările camionului și diagnostica întregului ansamblu.

Sistemul de propulsie este format dintr-un motor electric de 653 CP și 1.800 Nm conectat la o baterie modulară de 720 kWh. În configurație 4×2, autonomia declară este de 400 km, însă vor fi disponibile și versiuni cu două sau trei punți nepropulsoare, capabile să tracteze între 18 și 26 tone.

Nikola menționează că performanțele vor fi identice sau chiar mai bune cu ale unui camion diesel. Versiunea de serie va fi dezvăluită anul viitor, la Hanovra, iar primele exemplare for fi comercializate în 2021. Acesta este doar primul pas, în 2023 fiind programat un Tre cu pile electrochimice.